iPhone 4 háttérvilágítás IC csere 18.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4 kijelzőjén érzékelhető hibajelenségek nem feltétlenül az LCD meghibásodására utalnak, habár általánosságban elmondható, hogy az Apple okostelefonjainak az érintőképernyő és a kijelző az Achilles-sarka. Ha „néma” képernyővel vagy a háttérvilágítás zavarával szembesülünk, akkor nem vethetjük el az IC meghibásodás gyanúját.

A cserélendő iPhone 4 háttérvilágítás IC

A háttérvilágítás integrált áramkörének cseréje az iPhone 4 esetében nagy szakértelmet igényel, hiszen sokrétű, komplex hibajelenségről beszélünk.  A háttérvilágítás IC-jének abnormális működéséért leggyakrabban a beázás következtében lezajló oxidációs folyamatos tehetők felelőssé. Kevésbé gyakran, de a háttérvilágítás integrált áramkörének mechanikai típusú meghibásodását is megemlíthetjük, hiszen a 12 hártyavékony rétegből álló alaplap kisebb elváltozásai, deformációi is az IC rendellenes működéséhez vezethetnek.

Lévén, hogy bár az iPhone 4 kijelzőjét a processzor látja el feszültséggel, de annak cseréje nem lehetséges, ha igazolást nyer a háttérvilágítás integrált áramkörének meghibásodása, vagyis a sötét képernyő, illetve a háttérvilágítás hiánya, akkor ez az áramkör és a körülötte lévő tekercsek kerülnek cserére. Mivel komplex problémáról van szó, az iPhone 4 IC cseréje során más alkatrészek meghibásodására is fény derülhet (melyek például szintén beáztak), s ezek cseréje is indokolttá válik. A szerviz időtartama ebben az esetben 2-3 órára tehető.

FONTOS! Az iPhone 4 háttérvilágitás IC cseréje csak akkor kezdődhet meg, ha a tulajdonos elfogadja, hogy a szerviz során olyan előre nem látható hibák kerülhetnek felszínre, melyek elengedhetetlenné teszik az alaplap cseréjét.

Az iPhone 4 háttérvilágítás IC csere menete

Az iPhone 4 alaplapjának kiemelését követően azt speciális panelbefogóval rögzítjük. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a munkafolyamathoz szükséges hőfokig hevítjük a panelt, majd egy precíz metszéssel leválasztjuk a meghibásodott háttérvilágítás IC-t.

Pro tipp

  • Az otthoni „megoldások” semmilyen alaplapi javításnál nem ajánlottak, így az iPhone 4 háttérvilágítás integrált áramkörének cseréjét is csak nagy tapasztalattal rendelkező, és speciális eszközökkel dolgozó szakaember végezze. Másképp nemkívánatos plusz költségek merülhetnek fel azzal, hogy a laikus esetleg kárt tesz a készülékben.
  • Szerviznehézségi szint: 10/10