iPhone 4 home gomb csere 5.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4 home gombja sajnos a készülék leggyengébb pontja, mert a nedvesség és szennyeződés okozta károsodás ellen nem készítette fel eléggé a gyártó. Sajnos a későbbi modellekre jellemző gumimembrán az iPhone 4-nél még hiányzik, így az iPhone 4 home gombja relatív sokszor hibásodik meg.

A cserélendő iPhone 4 home gomb

Az iPhone 4 home gombjának típushibája, hogy megnyomáskor nem, vagy csak indokolatlan erőfeszítésre reagál. Ilyenkor cserélni kell az alkatrészt. Bár az előbbiekben kiemeltük, hogy az Apple külön odafigyelt a nedvesség okozta károk megelőzésére, a 4 home gombját leggyakrabban mégis az oxidációs folyamatok teszik tönkre. A nedvesség hatására beinduló oxidáció ugyanis különösen kártékony hatással van az alkatrész elektronikájára. Az iPhone 4 home gombjának cseréjével 20-25 percen belül elkészülünk, így azt szervizünkben megvárhatják.

A szervizelés menete

Az iPhone 4 home gombjának cseréjéhez teljesen szét kell szedni a készüléket, ugyanis azt a kijelző aljához szerelték. A módszeres szétszerelést a hátlappal kezdjük, majd az akkumulátort, a hátlapi kamerát, az alaplapot, a rezgőmotort, a csengő hangszóró flex kábelét, végül pedig a kijelzőt távolítjuk el. Csak ezek után válik hozzáférhetővé a home gomb elektronikája, illetve maga az alkatrész.

Szakértő „pro tipp”

  • Nem csak cserével hozható helyre az iPhone 4 home gombja. Ebben a bejegyzésben 4 olyan módszerről írtunk, ami segíthet, hogy csere és szétszerelés nélkül újra működésre bírjuk a home gombunkat.
  • Szerviznehézség: 6/10