iPhone 4 középkeret csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4 közép (antenna) keretére szerelték fel a kijelzőt, az alaplapi panel is ide csatlakozik, hátulról pedig a hátlap kapcsolódik hozzá. Ez a fém keret tehát az iPhone 4 váza, ami mintegy másodlagos antennája is a készüléknek, ugyanis a rácsatlakoztatott antennán keresztül arra szolgál, hogy felerősítse a jelet.

A cserélendő iPhone 4 közép keret

Mivel egy fémkeretről van szó, nem beszélhetünk meghibásodásról, inkább csak különböző fizikai sérülésekről, mint a leejtéssel beálló repedés, törés stb. Azonban közvetetten mégis okozhat összetettebb hibajenségeket is, mivel a deformálódott keret megakadályozhatja a gombok rendeltetésszerű használatát, illetve előfordulhat, hogy a kijelző (vagy egyéb cserélendő alkatrészek) nem illeszkednek hozzá pontosan. Az iPhone 4 közép (antenna) keretének megóvása tehát legegyszerűbben a megelőzéssel érhető el. Azokat a készülékeket tehát, melyek tulajdonosuk által nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, érdemes tokban hordani. Az alkatrész cseréjéhez előzetesen egyeztetni kell a szervizzel, ahol az 1 órán belül lezajló munkafolyamat helyben is megvárható.

A szerelés menete

Az iPhone 4 közép (antenna) keret cseréjét csak a telefon totális szétszerelésével lehet megoldani, vagyis a készülékből minden kikerül, majd az új keretre lesz átszerelve. Mivel a készüléket gyakorlatilag atomjaira bontjuk szét, a folyamat viszonylag sok időt igényel, s nagy odafigyelést és tapasztalatot az iPhone-ok szervizelése terén. Az otthoni bütykölés a készülék épsége érdekében nem ajánlott!

Szakértő „pro tipp”

  • Az iPhone 4 közép keretének cseréje tehát szöszölős, aprólékos munka, aminél nem csak a szakmai precizitás hiánya, de a silány minőségű utángyártott alkatrészek is ellenünk játszhatnak. Ezek általában nem illeszkednek megfelelően a gomboknál, további hibákat generálva. Kerüljük tehát a kétes származású alkatrészeket!
  • Szerviznehézségi faktor: 8/10