iPhone 4 töltő IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4 töltő IC-je társaihoz hasonlóan az alaplaphoz kapcsolódik. Feladata, hogy biztosítsa a készülék tölthetőségét, illetve lehetővé tegye, hogy a számítógép gond nélkül felismerje a készüléket. A hibatípusai is megegyeznek a többi integrált áramkörével: tönkre teheti a nedvesség okozta rozsdásodás, illetve a különböző ütközéses sérülések (pl. ha zsebünk helyett a betonra érkezik a telefon.)

A cserélendő iPhone 4 töltő IC

Az iPhone 4 töltő integrált áramkörének alapvető hibajelensége, hogy a készülék rá van csatlakoztatva a hálózatra, elvileg töltődnie kellene, a kijelzőn meg is jelenik az ezt jelző ikon, de mégsem töltődik az akkumulátor. Ennek a hibatípusnak egy másik változata, hogy abszolút semmi nem történik a töltés során, még a kijelzés is elmarad. Ugyancsak az iPhone 4 töltő IC-je körül kell keresgélnünk, ha az adatkommunikáció során lép fel rendellenesség, tehát ha a készülék azonosítatlan USB eszközként jelenik meg a számítógépünknek, vagy egyáltalán nem képes azonosítani a telefont. Mivel ezt a dock csatlakozó is okozhatja, annak ellenőrzése is ajánlott, azonban ha ott nem találtunk hibát, jöhet a töltő integrált áramkörének cseréje. Ez a folyamat nagyjából 2-3 órát vesz igénybe.

Szerelés menete

Az iPhone 4 töltő IC-jét üvegház takarja, és bele van foglalva ragasztóba is. Első lépésként a készülék alaplapját kell kiemelni. Ezt követően az alaplapot egy célspecifikus panelbefogóval fixen tartjuk. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a kívánt hőfokig hevítjük a töltő IC-t, amivel az eltávolíthatóvá válik. A panel letisztítása után helyére is kerülhet az új chip.

Fontos, hogy a tulajdonos beleegyezzen a szervizbe, miután tájékoztatást kapott arról, hogy a szerelés kockázattal jár, és a munkafolyamat közben egyéb hibák is a felszínre kerülhetnek, melyek megoldása esetleg átfogóbb javítást tesz szükségessé.

Szakértő „pro tipp”

  • Mivel az iPhone 4 dock csatlakozó hibája is generálhat a töltő IC-hez hasonló hibákat, de az előbbi cseréje sokkal kevesebb rizikót rejt magába, így érdemes megbizonyosodni arról, hogy pontosan melyik alkatrész okozza bajt.
  • Az otthoni bütykölést lehetőség szerint kerüljük, mert az integrált áramkörök javítása szakértelmet és nagy szakmai tapasztalatot igényel!
  • Szerviznehézségi faktor: 12/10