iPhone 4 touch IC csere 18.990,- Ft

Az iPhone 4 touch IC-je felel azért, hogy az érintés általi vezérlés zökkenőmentesen működjön. Gyakori jelenség, hogy az iPhone 4 kijelzőjének cseréje után bizonyos részein, esetleg egyáltalán nem válaszol az érintésre. Ilyenkor a touch IC cseréje válik szükségessé (a hibát ugyanis nem az érintőképernyő vagy az LCD okozza).

A cserélendő iPhone 4 touch IC

Mint minden IC, így az iPhone 4 integrált áramköre is az alaplaphoz kapcsolódik, ezáltal különösen érzékeny a nedvességre. A nedvesség által beinduló oxidációs folyamatok súlyos károkat okozhatnak a készülékben, gyakorlatilag láncreakciót indítanak be, vagyis egészen addig terjed a rozsdásodás, amíg erre alkalmas agyag kerül elé a készülékben. Ez a veszély a touch IC-t is fenyegeti. Mivel az alaplap elég könnyen megsérül, gyakran generál hibát a mechanikai rongálódás is (pl. leejtés következtében beálló ütődés). Tekintve, hogy minden alaplapi szerviz kockázatos művelet, az iPhone 4 touch integrált áramkörének javítása előtt is felhívjuk erre a tulajdonos figyelmét. Amennyiben a munkafolyamat során kiderül, hogy a hiba forrása maga az alaplap, úgy kizárólag a panel egészének cseréjével hidalható át a probléma. A csere során felmerülhetnek olyan, előre nem látható hibák is, melyek egyéb elemi alkatrészek cseréjét is szükségessé teszik. A touch IC cseréje 2-3 órát vesz igénybe.

Szerelés menete

Az iPhone 4 touch IC-je egy üvegházas integrált áramkör, ami külön, ragasztóval be is van öntve. Először az alaplapot kell kiemelni (ez már önmagában sem egyszerű). Ha kiszereltük a panelt, akkor egy erre a célra fejlesztett eszközzel rögzítjük. A touch integrált áramkör eltávolításához először megfelelő hőfokra kell hevíteni az alaplapot, amiről csak ezt követően tudjuk egy precíz mozdulattal lemetszeni a hibás áramkört. Befejező műveletként még megtisztítjuk az alaplapot és helyére is kerülhet az új touch IC.

Szakértő „pro tipp”

  • Figyelem! A touch IC, mint minden alaplapi szerviz, bonyodalmas folyamat, minek során komplikációk léphetnek fel. Ezért ennek megkezdése előtt elengedhetetlen a tulajdonos és a szerviz közötti megbeszélés, a tulajdonos tájékoztatása, és beleegyezése.
  • Szerviznehézség: 15/10