iPhone 4S audio IC csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S hangszóróit egy alaplapi mikrochip, a készülék audio IC-je szolgálja ki. Sűrűn előforduló hiba, hogy váltakozó jelleggel hallanak, majd nem hallanak minket a vonal túlsó végén, és vice versa, egyszer halljuk a beszélgetőpartnerünket, máskor nem. Ilyenkor joggal vélhetjük úgy, hogy a hangszórók meghibásodása felelős, holott a jelenség okát mélyebben, az iPhone 4S audio IC-je körül kell keresnünk.

A cserélendő audio IC

Az iPhone 4S audio IC-jének cseréje vagy javítása komplikált és összetett munkafolyamat, hiszen alaplapi módosításról van szó. Nem egyszer találkoztunk olyan problémával, hogy egy tulajdonos azzal hozta be 4S mobilját, hogy ugyan máshol cserélték már benne a hangszórót vagy a mikrofont, azonban az részben vagy egészében, de ismételten elromlott. Ezekben az esetekben mi először az audio IC-t vizsgáljuk meg, s nem a feltehetően hibátlan hangszórót vagy mikrofont. Ilyen típusú meghibásodás legtöbbször beázott készülékeknél, vagy valamilyen mechanikai sérülést (pl. leejtés) követően figyelhető meg. Az iPhone 4S audio IC-jének cseréje átlagosan 2-3 órát vesz igénybe, de a teljes javulás érdekében más elemi alkatrészek cseréje is indokolt lehet.
FONTOS! Az audio IC cseréjének folyamata közben olyan előre nem látható hibák is felszínre kerülhetnek, melyek elengedhetetlenné teszik az alaplap cseréjét is. A szerelés csak ennek tudomásulvételével kezdődhet meg!

A szervizelés menete

Az alaplap kiemelését követően azt egy célspecifikus panelbefogóval rögzítjük. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a kívánt hőfokig hevítjük, majd felvágjuk és levesszük az iPhone 4S audio IC-t. Végül a panel letisztítása után helyére kerül az új chip.

Pro tipp

  • FIGYELEM! Az otthoni bütykölés nem javasolt, mivel szakmai precizitást és rutint igénylő, bonyolult munkafolyamatról van szó.
  • Amennyiben nem szeretnénk visszafordíthatatlan kárt okozni a készülékben, kerüljük az otthoni szerelést!
  • Szerviznehézség: 15/10