iPhone 4S beszéd hangszóró csere 8.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S beszéd hangszórója és az alsó (sima) hangszóró nem keverendő össze. Az előbbi felel azért, hogy halljuk a hívott felet. A beszéd hangszóró meghibásodásakor telefonálás közben nem halljuk partnerünket, viszont a telefonálás az alsó hangszóróval még lehetséges, amennyiben kihangosítjuk a készüléket.

A cserélendő iPhone 4S beszéd hangszóró

Az iPhone 4S készülékek esetében a legkorábban észlelhető meghibásodás, amikor a beszéd hangszóró romlik el, hiszen ilyenkor nem halljuk a vonal túlsó feléről érkező hangokat. További, jellegzetesen hibára utaló jel, ha a vonal túlzottan recseg, illetve váltakozva halljuk, majd nem halljuk a hívott felet. Ezt persze a térerő ingadozása is okozhatja. Tipikusan a beszéd hangszóró meghibásodásához vezető tényezők: a pára, a hangszórón át bejutó folyadék vagy a leejtés. Ezeken kívül az audio flex kábel rendellenes működése is okozhat efféle meghibásodást. Azonban ennél a hibatípusnál könnyedén körvonalazható, hogy mely alkatrészt kell cserélni: amennyiben a beszéd hangszórón kívül lecsatlakoztattunk minden egyéb perifériát, s az ekkor sem szól, akkor ki kell cserélni. Ez a munkafolyamat nagyjából 20 percet vesz igénybe, és megvárható a iPhone szervizeinkben.

A szervizelés menete 

Az iPhone 4S beszéd hangszórójának cseréjéhez először el kell távolítani a hátlapot. Ezt követően, az akkumulátor kiemelése után eltávolítjuk a dock csatlakozót is, majd a hátlapi kamerát, végül pedig a SIM kártyát. Ezután már kivehetjük az alaplapot is, amivel hozzáférhetővé válik a bekapcsoló szalagkábeléhez ragasztott beszéd hangszóró.

Pro tipp

  • Ahhoz, hogy megközelítőleg képet kapjunk arról, hogy a flex kábel vagy a beszéd hangszóró felelős-e a hibáért, próbálkozzunk a felhangosítás-trükkel. Tegyük meg ezt úgy is, hogy csatlakoztatva van a fülhallgatónk, és úgy is, hogy ki van húzva. 
  • Szerviznehézségi szint: 6/10