iPhone 4S előlapi kamera csere 8.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4-essel összehasonlítva a 4S előlapi kamerája (szemben a hátlapi kamera korszerűsítésével) nem mutat előrelépést, s az előző modellel megegyező 0,3 MPx mellett maximum 640 x 480 pixel felbontású képeket készíthetünk vele. Sajnálatos, hiszen a manapság olyannyira divatos szelfizés, és az egyre gyakrabban használt video telefonálás emelik az előlapi kamera jelentőségét.

A cserélendő iPhone 4S előlapi kamera

Az iPhone 4S készülékek előlapi kamerájánál sajnos jellemző hiba, hogy használat közben is zárva marad a blende, de az sem ritka, hogy a kamera egyáltalán nem készít képet a parancsgomb lenyomása után. Ennél azonban kevésbé szélsőséges hibák is gyakran megfigyelhetőek. Előfordul például, hogy az önarckép indokolatlanul homályosra sikerül. Az iPhone 4S sajátságos hibája továbbá, hogy az elülső kamera elindításakor megszakad a videóhívás, vagy elsötétül a kép, ha a főkameráról átváltunk. Efféle hibákat a szerkezeti meghibásodás mellett okozhatják szoftveres zavarok, vagy az Apple-lel nem identikus applikációk használata is. Az iPhone 4S előlapi kamerájának cseréje előtt indokolt lehet tehát egy újraszoftverezés, esetleg a fényképezés kipróbálása az eredeti, gyári applikációval. Azonban, ha cserére kerül sor, a 15-20 perces folyamat helyben is megvárható.

A szervizelés menete

Ahogy azt már megszokhattuk, a hátlap eltávolításával, majd az akkumulátor kiemelésével kezdhető meg az iPhone 4S előlapi kamerájának cseréje. Ehhez még a flex kábelek védelmét ellátó shieldek eltávolítását követően, finoman kiemeljük a panelt is. Végezetül kipattintjuk az elülső kamerát rögzítő fémlemezkét, majd kicseréljük a meghibásodott alkatrészt.

Nem csak az előlapi kamera hibásodott meg? További iPhone 4s alkatrészek cseréjéről és javítási árairól ide kattintva olvashatsz.

Pro tipp

  • Mivel homályos képhez vezethetnek a lencsére vagy a lencsét borító üvegre kerülő szennyeződések is, az esetlegesen fölösleges csere előtt érdemes lehet egy alapos tisztítást végezni az alkatrészen.
  • Ezen kívül az sem zárható ki, hogy előzőleg egy más szervizben már javított készülék összeszerelésénél pontatlanok voltak, aminek következtében elmozdult az iPhone 4S előlapi kamera, s ezért nem funkcionál megfelelően az eszköz. Ebben az esetben az alkatrész helyreigazításával elkerülhető a csere.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10