iPhone 4S hátlapi kamera csere 8.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S 8 megapixeles, 1080p-s felbontásban HD videofelvételekre alkalmas hátlapi kamerája iSight technológiát használ. A koppintással való fókuszállítás és az állóképeken való arcészlelés funkció mellett helyet kapott benne az automatikus élességállítás is. A sötétben való fényképezés/videózás támogatására pedig egy LED-es vakuval is felszerelték.

A cserélendő iPhone 4S hátlapi kamera

Az iPhone 4S kamerájának tipikus hibajelenségei közé tartozik, hogy a blende zárva marad az elsütéskor, vagy a blende ugyan nyit, de a kamera applikáció elindításával nem jelenik meg a kép. További, és gyakori hiba lehet, hogy a fényképezésnél rossz minőségű, homályos kép születik, esetleg semmi nem történik a fényképezőgomb lenyomásával. Mielőtt efféle hibák megjelenésével a csere mellett döntenénk, érdemes kizárni minden nem-mechanikai zavart, melyeket esetleg egy újraszoftverezés, illetve egy hard reset kiigazíthatna. Amennyiben ezek egyike sem oldotta meg a problémát, a hibák forrását a következőkben érdemes keresni: beázás, lelazult a kamera flex csatlakozója, IC hiba, egyéb mechanikai sérülés, hiba. Az iPhone 4S hátlapi kamerája 10 perc alatt cserélhető, iPhone 4S szervizeinkben megvárható.

A szervizelés menete

Az iPhone 4S hátlapi kamerájának cseréjéhez első lépésként lecsavarozzuk és leemeljük a hátlapot, majd kivesszük az akkumulátort, hogy hozzáférhessünk a főkamerához. Mivel a LED-es vakun elhelyezkedő műanyag gyűrű könnyen sérül, a kamera kiemelése előtt ajánlott ennek eltávolítása. Végül kicsavarozzuk a maradék 4 csavart, amivel a kamera alaplaphoz csatlakozó flex kábele, és a kamera modulja is hozzáférhetővé válik.

Pro tipp

  • Az iPhone 4S hátlapi kamerájának cseréje előtt érdemes megfigyelni a kamera környezetét: az objektívet, a védőlencsét és a köztes részt, hogy nem valamilyen szennyeződés tehető-e felelőssé a silány képekért/videókért. Ebben az esetben egy alapos tisztítás megoldást jelenthet.
  • Hasonló következményekkel járhat az igénybevétel során megkarcolódott védőlencse is, melynek kicserélésével megszűnhet a probléma.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10