iPhone 4S háttérvilágítás IC csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S kijelzőjén érzékelhető hibajelenségek nem feltétlenül az LCD meghibásodására utalnak, habár általánosságban elmondható, hogy az Apple okostelefonjainak az érintőképernyő és a kijelző az Achilles-sarka. Ha „néma” képernyővel, vagy a háttérvilágítás zavarával szembesülünk, akkor nem vethetjük el az IC meghibásodás gyanúját.

A cserélendő iPhone 4S háttérvilágítás IC

A háttérvilágítás integrált áramkörének cseréje az iPhone 4S esetében nagy szakértelmet igényel, hiszen sokrétű, komplex hibajelenségről beszélünk.  A háttérvilágítás IC-jének abnormális működéséért leggyakrabban a beázás következtében lezajló oxidációs folyamatos tehetők felelőssé. Kevésbé gyakran, de a háttérvilágítás integrált áramkörének mechanikai típusú meghibásodását is megemlíthetjük, hiszen a 12 hártyavékony rétegből álló alaplap kisebb elváltozásai, deformációi is az IC rendellenes működéséhez vezethetnek. Lévén, hogy bár a 4S kijelzőjét a processzor látja el feszültséggel, de annak cseréje nem lehetséges, ha igazolást nyer a háttérvilágítás integrált áramkörének meghibásodása, vagyis a sötét képernyő, illetve a háttérvilágítás hiánya, akkor ez az áramkör és a körülötte lévő tekercsek kerülnek cserére. Mivel komplex problémáról van szó, az iPhone 4S IC cseréje során más alkatrészek meghibásodására is fény derülhet (melyek például szintén beáztak), s ezek cseréje is indokolttá válik. A szerviz időtartama ebben az esetben 2-3 órára tehető.

FONTOS! Az iPhone 4S háttérvilágitás IC cseréje csak akkor kezdődhet meg, ha a tulajdonos elfogja, hogy a szerviz során olyan előre nem látható hibák kerülhetnek felszínre, melyek elengedhetetlenné teszik az alaplap cseréjét.

A szervizelés menete

Az iPhone 4S alaplapjának kiemelését követően azt speciális panelbefogóval rögzítjük. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a munkafolyamathoz szükséges hőfokig hevítjük a panelt, majd egy precíz metszéssel leválasztjuk a meghibásodott háttérvilágítás IC-t.

Pro tipp

  • Az otthoni „megoldások” semmilyen alaplapi javításnál nem ajánlottak, így az iPhone 4S háttérvilágítás integrált áramkörének cseréjét is csak nagy tapasztalattal rendelkező, és speciális eszközökkel dolgozó szakaember végezze. Másképp nemkívánatos plusz költségek merülhetnek fel azzal, hogy a laikus esetleg kárt tesz a készülékben.
  • Szerviznehézségi szint: 12/10