iPhone 4S home gomb csere 8.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S home gombja az előző modellekhez képest előrelépést jelentett, ugyanis ebben már nem jelentkeztek a 4-re jellemző hibatípusok. Ebben a modellben már gondoltak a nedvesség és szennyeződés okozta károsodásra, így az iPhone 4S home gombját szigeteléssel látták el, ezzel védve meg a körülötte lévő elektronikát.

A cserélendő iPhone 4S home gomb

Az iPhone 4S home gombjának típushibája, hogy megnyomáskor nem, vagy csak indokolatlan erőfeszítésre reagál. Ilyenkor cserélni kell az alkatrészt. Bár az előbbiekben kiemeltük, hogy az Apple külön odafigyelt a nedvesség okozta károk megelőzésére, a 4S home gombját leggyakrabban mégis az oxidációs folyamatok teszik tönkre. A nedvesség hatására beinduló oxidáció ugyanis különösen kártékony hatással van az alkatrész elektronikájára. Az iPhone 4S home gombjának cseréjével 20-25 percen belül elkészülünk, így azt szervizünkben megvárhatják.

A szervizelés menete

Az iPhone 4S home gombjának cseréjéhez teljesen szét kell szedni a készüléket, ugyanis azt a kijelző aljához szerelték. A módszeres szétszerelést a hátlappal kezdjük, majd az akkumulátort, a hátlapi kamerát, az alaplapot, a rezgőmotort, a csengő hangszóró flex kábelét, végül pedig a kijelzőt távolítjuk el. Csak ezek után válik hozzáférhetővé az iPhone 4S home gomb elektronikája, illetve maga az alkatrész.

Szakértő „pro tipp”

  • Nem csak cserével hozható helyre az iPhone 4S home gombja. Ebben a bejegyzésben 4 olyan módszerről írtunk, ami segíthet, hogy csere és szétszerelés nélkül újra működésre bírjuk a home gombunkat.
  • Szerviznehézség: 6/10