iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC-je felel azért, hogy a készülék vegye a környezetünkben lévő Wi-Fi hálózatok jeleit, illetve azért is, hogy létrejöhessen a bluetooth kapcsolat más készülékekkel. Sajnálatos módon az iPhone 4S-ek generális hibája, hogy sokszor elérhetetlen a Wi-Fi bekapcsolását engedélyező funkció. Ezt okozhatja a Wi-Fi (Bluetooth) integrált áramkörének meghibásodása is.

A cserélendő iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC

A Wi-Fi IC-nek is ádáz ellensége a nedvesség. Ha a készülék beázott, és beindult a rozsdásodás folyamata, akkor az nagy eséllyel el fogja érni a Wi-Fi (Bluetooth) IC-t is (szintúgy a többi vezérlő áramkört). Azonban ha „csak” gyenge térerő a hiba, de biztosak vagyunk abban, hogy a készülék nem ázott be, úgy érdemes leellenőrizni a Wi-Fi antennát is, hiszen az is lehet ennek forrása.

Az iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC-jénél jellegzetes még a mechanikus sérülés okozta károsodás, ami az alaplap hajszálnál is vékonyabb rétegeinek sérülékenységével magyarázható. Ez az alkatrész csak újraforrasztással vagy cserével javítható, összesen azonban háromféle szervizmetódus jöhet szóba. Egyrészt a már említett újraforrasztás, amikor az alaplapra kapcsolódó lábakat forrasztjuk újra. Ez körülbelül 20-30 perces munka, a legegyszerűbb és egyben a leggyorsabb is.

Amennyiben ezzel nem orvosolható a probléma, következik az iPhone 4S Wi-Fi (Bluetooth) IC cseréje, ami már egy jóval komplexebb, időigényes (kb. 1,5-2 óra) munka. Ha ez sem tudta optimalizálni a készülék működését, akkor válik szükségesebbé a legdrasztikusabb beavatkozás, az alaplap cseréje. Ezzel azonban biztos sikert érünk el, gyakorlatilag új belsőt kap az iPhone 4S.

A szerelés menete

Az első típusú javítás, vagyis az újraforrasztás esetén először kiszereljük az alaplapot, majd a Wi-Fi integrált áramkörét a művelethez megfelelő szintig hevítjük, hogy a lábai újraforradjanak a panelon. Ez sajnos általában nem hosszú életű megoldás.

A csere ennél már biztosabb, de összetettebb folyamat. A kiszerelt alaplapot panelbefogóval stabilan tartjuk, majd speciális eszközökkel addig melegítjük, míg az anyag kezelhető hőmérsékletűvé nem válik. Ezután egy pontos vágással leválasztjuk a hibás iPhone 4S Wi-Fi IC-t.

Szakértő „pro tipp”

  • Az iPhone 4S Wi-Fi antenna ellenőrzésével esetlegesen megelőzhetjük a költségesebb és nagyobb kockázattal járó Wi-Fi (Bluetooth) IC cseréjét.
  • Szerviznehézség:
    • Újraforrasztás: 8/10
    • Wi-Fi (Bluetooth) IC csere: 12/10