iPhone 5 audio IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 audio IC-jének meghibásodásáért legtöbbször a beázás következtében lezajló oxidációs folyamatok okolhatók. Ilyenkor a hangszórók és a mikrofon rendellenes működését észleljük, s ezért általában közvetlenül ezek meghibásodására gyanakszunk, pedig gyakran ezek az alkatrészek teljesen épek maradtak. Az iPhone 5 audio IC cseréje igen bonyolult, de feltétlenül szükséges művelet, hiszen a kimenő/bejövő digitális jelekből ez képez számunkra értelmezhető analóg jelet.

A cserélendő iPhone 5 audio IC

Ahogy azt fentebb már jeleztük, az iPhone 5 audio IC-je legtöbbször valamilyen külső behatás következtében sérül. Ebből következően az audio IC cseréjét megelőzően érdemes a készülék teljes belső szerkezetét részletes vizsgálat alá vonni, ugyanis az sem kizárható, hogy egyéb elemi alkatrészek atipikus működéséből következik a hiba. Ekképp nem garantálható, hogy az iPhone 5 audio IC cseréjével a probléma egésze megszűnik, hisz például abban az esetben, ha az iPhone 5 panelének 12 rétege közül sérül valamelyik, az alaplap cseréje elkerülhetetlen. Fontos, hogy a hibás audio IC szervize csak akkor kezdhető meg, ha a tulajdonos megértette és vállalja a cserével járó kockázatot. Mivel egy meglehetősen komplex munkafolyamatról van szó, a csere időtartama 2-3 órára tehető.

A szerelés menete

Az iPhone 5 audio IC-jét üvegház takarja, és bele van foglalva ragasztóba is. Első lépésként a készülék alaplapjának kiemelését követően, azt egy célspecifikus panelbefogóval rögzítjük. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a kívánt hőfokig hevítjük, majd egy precíz mozdulattal felvágjuk és levesszük az iPhone 5 audio IC-t. Végül a panel letisztítása után helyére kerül az új chip.

Pro tipp:

  • FIGYELEM! Az otthoni bütykölés nem javasolt, mivel szakmai precizitást és rutint igénylő, bonyolult munkafolyamatról van szó. Amennyiben nem szeretnénk visszafordíthatatlan kárt okozni a készülékben, kerüljük az otthoni szerelést!
  • Nehézségi szint: 15/10 (15 a tízből :)