iPhone 5 csengő hangszóró csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 csengő hangszórója a beszédhangszórótól külön álló modul, ami a külső hangokért felelős. Cserére akkor kerülhet sor, ha iPhone 5 készülékünk nem ad ki hangot, amikor bejövő hívásunk van, illetve mikor a zenék lejátszását csak vizuálisan érzékeljük, de közben néma marad a telefon. A meghibásodásban szerepe lehet a dock csatlakozónak is, hiszen az iPhone 5 csengő hangszóró ezen át csatlakozik az alaplaphoz, így ezt is érdemes lehet ellenőrizni.

A cserélendő iPhone 5 csengő hangszóró

A dock csatlakozó felől jelentkező hibára akkor kell gyanakodnunk, ha bejövő hívás esetén ad hangot a telefon, tehát csörög, azonban elnémul a zenék lejátszása közben, vagy kihangosításkor. Ilyenkor a dock csatlakozót kell cserélni. Ha iPhone 5-ösünk hangszórója nem produkál drasztikus hibajelenséget, vagyis nem süket a készülék, csak halk, vagy recsegős a hangja, akkor érdemes lehet a takaró rács pucolása. Ez megoldhatja a problémát, azonban ha az továbbra is fennmarad, cserélni kell az iPhone 5 csengő hangszórót.

A szervizelés menete

Első lépésben a kijelzőt vesszük ki, majd eltávolítva a shieldeket kiemelhetjük a sérült iPhone 5 csengő hangszórót, amihez szerencsére nem kell zargatnunk az alaplapot. Mivel a csengő hangszóró és a dock csatlakozó össze vannak ragasztva, érdemes óvatos mozdulatokkal eljárnunk, elkerülve a szalagkábel roncsolását. A szerviz ennél az alkatrésznél 15-20 perc.

Pro tipp

  • Áldásos lehet egy alapos takarítás, hiszen a gyakori igénybevétel során a legkülönfélébb szennyeződések tömíthetik el az iPhone 5 csengő hangszóróját.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10