iPhone 5 előlapi kamera csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Apple 5. generációs okostelenfonja az előlapi kamerával is pozitív előrelépést hozott. A VGA korszak után az iPhone 5 már 1.2 megapixeles, 720p HD videók készítésére képes előlapi kamerával állt elő. Továbbá 3G-n és 4G-n keresztül is alkalmassá vált 720p-s beszélgetésekre, ami persze felpezsdítette a FaceTime őrültek kedvét. A fejlesztéssel az iPhone 5 remekül kiszolgálja a korigényt, hiszen a minőségi kamerával felszerelt készülékkel pompás eszközt adtak a selfie-mesterek kezébe.

Cserélendő iPhone 5 előlapi kamera

Az iPhone 5 előlapi kamerájának cseréjét általában mechanikai típusú hiba (pl. összetört a kijelző), beázás következtében lezajló oxidáció, vagy a szalagkábelen lévő fényérzékelő sérülése teszi szükségessé. Ez utóbbi hiba csak a kamera cseréjével küszöbölhető ki. Ha fő és előlapi kamera közötti váltásnál a készülék lefagy, vagy kilép a főképernyőre, szintén szükségessé válik a csere, bár elvétve szoftveres oldalon is érdemes a hiba után járni. Az sem zárható ki, hogy egy régebben szervizelt készülék összeszerelésénél nem sikerült pontosan helyére illeszteni az alkatrészt, ami így elmozdult vagy szennyeződött, ezzel rontva a képminőséget. Ilyenkor az iPhone 5 előlapi kamera pontos összeszerelésével, vagy egy alapos tisztítással kiigazítható a hiba.

Szerelés mente

Az iPhone 5 előlapi kamerájának cseréjéhez első lépésben eltávolítjuk a kijelzőt. Ennél a típusnál a kijelzőn lakozik a home gomb, a beszédhangszóró, az előlapi kamera és a fényérzékelő. Mivel az előlapi kamera és a fényérzékelő közös flex kábelen osztozik, cseréjük kizárólag együtt oldható meg. Miután leszereltük a beszéd hangszórót, hozzáférhetővé válik az iPhone 5 előlapi kamera. Fontos odafigyelni, hogy miközben újból összerakjuk az alkatrészeket, a kamera pontosan középen legyen, és tökéletesen üzemeljen a fényérzékelő.

Az előlapi kamerán kívül más iPhone 5 alkatrészeknél is problémáttapasztalsz? Ide kattintva találod az árlistát és a rövid szervizleírásokat.

Pro tipp

  • Ha a hibát a gyenge képminőségben érzékeljük, érdemes megnézni, hogy nem szennyeződés vagy a készülék leejtésével bekövetkező elmozdulás okozza-e a problémát.
  • A garanciaidőn belül az iPhone 5 meghibásodott előlapi kameráját a szolgáltató automatikusan, garanciában cseréli.
  • Szerviznehézségi faktor: 6/10