iPhone 5 háttérvilágítás IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A köztudattal ellentétben az iPhone 5 kijelzőjén érzékelt hibajelenségek nem feltétlenül esnek egybe az LCD meghibásodásával. Bár az Apple okostelefonjainak sérülékeny része a képernyő, mégsem feltétlenül ez okolható, ha nincs háttérfény, vagy nem szuperál a kijelzés. A tapasztalatok az mutatják, hogy ilyenkor gyakran az iPhone 5 háttérvilágítás IC-je táján leljük meg a hiba forrását.

A cserélendő iPhone 5 háttérvilágítás IC

Az iPhone 5 háttérvilágítás IC-jének meghibásodása alaplapi szintű javítást tesz szükségessé. Mivel az iPhone 5 kijelzője a processzortól kapja a feszültséget, ám ennek cseréje önmagában nem lehetséges, ezért ebben az esetben a háttérvilágítás IC (plusz szűrők és tekercsek) cseréjével küszöbölhetjük ki a csorbát. Ez a hiba gyakori kísérőjelensége a telefont ért korrodációnak vagy szerkezeti károsodásnak. Mint az IC-k cseréjénél általában, az iPhone 5 háttérvilágítás IC szervize közben is szükségessé válhat egyéb alaplapi elemek cseréje. Minden alaplapi probléma megoldása komplex és időigényes feladat. Az iPhone 5 háttérvilágítás IC cseréje nagyságrendileg 2-3 órás folyamat.

Szerelés menete

Az iPhone 5 alaplapjának kiemelését követően azt speciális panelbefogóval rögzítjük. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a munkafolyamathoz szükséges hőfokig hevítjük az alkatrészt, majd egy precíz metszéssel leválasztjuk a meghibásodott iPhone 5 háttérvilágítás IC-t. Az alaplap letisztítását követően az új chip a helyére is kerülhet.

Pro tipp

  • Az otthoni „megoldások” semmilyen alaplapi javításnál nem ajánlottak, így az iPhone 5 háttérvilágítás integrált áramkörének cseréjét is csak nagy tapasztalattal rendelkező, és speciális eszközökkel dolgozó szakaember végezze. Másképp nemkívánatos plusz költségek merülhetnek fel azzal, hogy a laikus esetleg kárt tesz a készülékben.
  • Szerviznehézségi szint: 12/10