iPhone 5 home gomb csere 5.000,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 készülékek home gombja aránylag ritkán megy tönkre, vagyis az előző típusokhoz képest ebben is tettek előrelépést. A home gomb az iPhone 5 kijelző panelján kapott helyet, elektronikáját pedig egy kicsi gumi membrán óvja. Ez megvédi az alkatrészt mind a szennyeződéstől, mind pedig a nedvességtől, ami persze növeli az élettartamát.

A cserélendő iPhone 5 home gomb szalagkábel

Az iPhone 5 home gombjának tipikus hibajelensége, hogy nem, vagy csak indokolatlanul erős nyomásra reagál. Ezt egyébként elsősorban a folyadékkal bekerülő és leülepedő szennyeződés okozza. Mivel a készülék home gomb elektronikája érintkezik az iPhone 5 dock részével, rendellenes működés esetén előfordulhat, hogy ezt kell cserélni.

A szervizelés menete

Az iPhone 5 home gombja a kijelzőre van szerelve, ezért elég csak ezt eltávolítani. Mivel a gumi membrán, bár jelentéktelennek tűnik, mégis fontos szerepet tölt be az eszköz védelmében, ügyeljünk rá, hogy a szervizfolyamat során ez is cserélésre kerüljön. Ez körülbelül 15-20 perces munkát jelent.

Pro tipp

  • Ha iPhone 5-ünket legalább külsőre szeretnék az iPhone 5S-hez közelíteni, beszereltethetünk készülékünkbe egy erre hajazó home gombot. Ezzel ugyan az ujjlenyomat leolvasás funkcióját nem kapjuk meg az iPhone 5-höz, de milyen jól néz ki J
  • Szerviznehézségi faktor: 5/10