iPhone 5 töltő IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5 töltő IC-jének szervizelése alaplapi javításnak minősül. Mint minden más integrált áramkörnél, a töltő IC esetében is bonyolult mind a hiba felismerése, mind pedig annak megszűntetése. Gyakorlatilag a legkövetkezetesebben körvonalazható hibatípusnak számít, ha az iPhone 5 töltést jelez, miközben az akkumulátor töltöttsége valójában nem emelkedik. Amellett, hogy a készülék egyáltalán nem tölt, az sem kizárt, hogy abban mutatkozik meg a töltő IC meghibásodása, hogy számítógépünk nem észleli, vagy "ismeretlen/hibás USB eszközként” kezeli.

A cserélendő iPhone 5 töltő IC

Az töltő integrált áramkörére is különösen negatív hatással lehet az iPhone 5 beázását követő oxidáció, de a mechanikai eredetű meghibásodások ténye sem elhanyagolható. Mivel az iPhone 5 üvegházas, öntött ragasztóval ellátott töltő IC-je kapcsolódik az alaplaphoz, nehéz és komplikált feladat lehet a cseréje. A szerviz a töltő IC esetben is csak akkor végezhető el, ha a tulajdonos megérti a művelettel járó kockázatot és elfogadja azt. Elengedhetetlen, hogy a meghibásodott iPhone 5 készülék gazdája tisztában legyen ezzel a rizikóval, mivel a töltő integrált áramkör cseréje közben a 12 hajszálvékony rétegből álló alaplap rétegenként futó vezető sávjai közül bármelyik könnyedén rongálódhat. Ha a hiba ezen rétegek között búvik meg, akkor elkerülhetetlenné válik a teljes panelcsere. Az iPhone 5 töltő IC cseréjéhez nagyjából 2-3 órára van szükség.

Szerelés menete

Mint más integrált áramkörök cseréjénél, itt is az iPhone 5 alaplapjának kiemelését követően, azt rögzítjük egy speciális panelbefogóval. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a munkafolyamathoz szükséges hőfokig hevítjük az alkatrészt, majd felvágjuk az alaplapot és leszedjük a meghibásodott iPhone 5 töltő IC-t. Az alaplap letisztítása után már mehet is helyére az új chip. 

Pro tipp

  • Egyik IC cserénél sem ajánlatos, így az iPhone 5 töltő IC javítás/cseréje esetében is kerülendő az otthoni megoldás. Minden alkalommal felhívjuk a figyelmet, hogy nüanszokon múlik a baj, amivel gyakorlatilag véglegesen tönkre tehetjük a készüléket, ami szakavatott kezekben még életre kelhetett volna.
  • Szerviznehézség: 12/10