iPhone 5 touch IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Sajnos sokszor előfordul, hogy nem, vagy nem a teljes felületén érzékel az iPhone 5 érintője, még a kijelző cseréjét követően sem (ebben a modellben a kijelző és az érintő üveg gyárilag össze van illesztve). Ha ilyen helyzet áll elő, az iPhone 5 touch IC cseréje lehet a gyógyír, ami azt jelenti, hogy az IC környezetében található tekercsek és szűrők cseréje válik szükségessé.

A cserélendő iPhone 5 touch IC

Mivel az oxidációs folyamatok nem tesznek jót egyik IC-nek sem, a touch integrált áramkörének beázása is gyakran vezet meghibásodáshoz. Persze az is lehet, hogy a hiba alapvetően mechanikai eredetű. Mivel az iPhone 5 üvegházas, ragasztóval kiöntött touch IC-je kapcsolódik az alaplaphoz nehéz, és bonyolult feladat lehet a cseréje. Ez csakis akkor kezdhető meg, ha a tulajdonos megérti a művelettel járó kockázatot és elfogadja azt. Fontos, hogy a meghibásodott iPhone 5 készülék gazdája tisztában legyen azzal, hogy a touch integrált áramkör cseréje nem garantálhatja, hogy a 12 hajszálvékony rétegből álló alaplap rétegenként futó vezető sávjai közül nem sérült-e valamelyik. Ha bebizonyosodik, hogy az iPhone 5 panelja a hibaforrás, akkor csak a teljes alaplap csere orvosolhatja a bajt. Arra is van esély, hogy bázis alkatrészek is csak cserével javíthatók, habár ezek függetlenek az iPhone 5 touch IC-től és annak paneljától is. Ez a sorétű és komplex szervizmunka nagyjából 2-3 órát igényel.

Szerelés menete

Az iPhone 5 alaplapjának kiemelését követően azt speciális panelbefogóval rögzítjük. Ezután infra állomás és hőlégfúvó segítségével a munkafolyamathoz szükséges hőfokig hevítjük az alkatrészt, majd egy precíz metszéssel leválasztjuk a meghibásodott iPhone 5 touch IC-t. Az alaplap letisztítását követően az új chip a helyére is kerülhet.  

Pro tipp

  • Figyelem! Minden integrált áramkör szervizelése tapasztalt szakembert kíván. Az iPhone 5 touch IC-jének javításához semmi esetre se kezdjen hozzá házilag!
  • Szerviznehézség: 12/10