iPhone 5C akkumulátor csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5C akkumulátora egy Li-Po 1510 mAh teljesítményű erőforrás. Szerelés nélkül nem lehet eltávolítani. Hivatalos becslések alapján 3G-n belül 10 órás beszélgetési időt és 250 óra készenléti időt képes kibírni. Fontos megemlíteni, hogy 3G használata mellett 8 órát, LTE-vel pedig 10 órát tudunk netezni. Értelemszerűen – a készülék használatbavételét követően – ezen adatok megdőlhetnek.

A cserélendő iPhone 5C akkumulátor

Több ok is indokolttá teheti az iPhone 5C akkumulátorának cseréjét, ezen okokra azonban könnyen rálelhetünk. Első lépésként csatlakoztassuk a készüléket egy számítógéphez. Ha a funkciók működnek, míg a telefon csatlakoztatva van, ám a kábel kihúzásakor az iPhone 5C kikapcsol, akkor valószínűleg az iPhone 5C akkumulátora okozza a problémát. Szintén az akkumulátor meghibásodásának jele lehet, ha telefonunk túl gyorsan kezd merülni, ezért sokszor (akár naponta többször) kell töltenünk, vagy a töltőhöz való csatlakoztatást követően az iPhone 5C nem reagál. Ugyancsak gyanúra ad okot, ha a készülék csupán 10-30% közötti töltést vesz fel. Az iPhone 5C akkumulátor cseréje kb. 10 perc szereléssel kivitelezhető.

A szerelés menete

Első lépésként eltávolítjuk a két lightning csatlakozó melletti 3,88 mm-es csavart, majd a kijelzőt a „home” gomb felől 90 fokig megemeljük. A kijelzőt folyamatosan ebben a pozícióban tartjuk, amíg le nem választottuk a hozzá csatlakozó flex kábelek mindegyikét. Ezután következik a fém akkumulátor csatlakozó konzoljának eltávolítása. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan elmetsszük az akkumulátort rögzítő ragasztószalagot, majd a végénél fogva áttekerjük vele az akkumulátort. Végezetül eltávolítjuk az iPhone 5C akkumulátorát az erre szolgáló speciális eszközzel.

Nem az akkumulátorral van a probléma? További iPhone 5C alkatrész csere leírásokat és az árlistát ide kattintva találod.

Pro-tipp

  • Az iPhone 5C akkumulátorának készenléti ideje és élettartama növelhető. Részletesebb információk és tippek a Facebook oldalunkon olvashatók.
  • Mint minden iPhone-hoz, ehhez a típushoz is beszerezhető számos kétes minőségű, olcsó akkumulátor, melyek a beépítést követően sokszor felpúposodnak, vagy akár szétrobbannak, súlyosan károsítva a telefont.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10