iPhone 5C csengő csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

iPhone 5c csengő hangszóró csere

Az iPhone 5c csengő hangszórója a készülék mindennemű külső hangjának szolgáltatásáért felelős. Az alkatrészt gyakorta keverik össze a beszéd hangszóróval, mely a telefonálás közbeni hangot adja. A csengő hangszóró a zenelejátszásért, az értesítő hangokért, valamint a kihangosításokért felelős.

A cserélendő iPhone 5c csengő hangszóró

Az alkatrész leggyakoribb hibajele zenelejátszás alkalmával tapasztalható, az iPhone ugyanis ilyen meghibásodások esetén egyáltalán nem ad ki hangot. Szintén előforduló  probléma, hogy kihangosításkor nem halljuk a másik felet, valamint az értesítő hangjelzések sem működnek. Ha a csengő hangszóró a szokottnál halkabban vagy egyáltalán nem működik, érdemes lehet a hangszóró előtti rácsot alaposan áttisztítatni, ugyanis előfordulhat, hogy valamilyen szennyeződés a hiba forrása. Az esetleges iPhone 5c beszédhangszóró csere időtartama 15-20 percet vesz igénybe, így szervizpontjainkban megvárható a folyamat.

A szervizelés menete                                               

Az iPhone 5c hangszóró javítás első lépése a kijelző eltávolítása. Azt követően, hogy a kijelző alaplaphoz csatlakozó flex kábelét szétcsatlakoztattuk, az akkumulátor csatlakozó eltávolítása következik. Ezek után egy műanyag eszköz segítségével eltávolítjuk a hangszóró burkolathoz csatlakoztatott home gomb érzékelőt. Az iPhone 5c csengő hangszóró cseréje ezt követően mehet végbe.

Pro tipp

  • Gyakori eset, hogy az iPhone 5c hangszórója a mindennapos használat során rárakódott szennyeződés miatt tűnik halkabbnak, ezért érdemes első ízben egy takarítást eszközölnünk.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10