iPhone 5C dock csatlakozó csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5C Lightning csatlakozója azonos technológián alapszik, mint testvérmodellje, az 5S, ebből következően e készüléknél is élvezhetünk bizonyos kényelmi extrákat, például, hogy bármelyik irányból bedughatjuk a kábelt az iPhone 5C dock csatlakozójába.

A cserélendő iPhone 5C dock csatlakozó (szalagkábel)

Az iPhone 5C esetében is érvényes, hogy a dock csatlakozó, és annak tartozéka, a szalagkábel, a leggyakrabban akkor hibásodik meg, ha valamilyen nedvesség éri. A csatlakozón át a folyadék könnyedén beszivároghat a telefon házába, majd oxidációs folyamatot indít el, miközben szárad, megakadályozván a kábel és az aljzat kapcsolódását. Szintén sűrűn fordul elő, hogy amikor a készülék leesik, az aljzat is deformálódik, esetleg komolyabb sérülés következtében be is törik, emiatt képtelenek leszünk a kábelt a Lightning csatlakozóba helyezni. Az iPhone 5C dock csatlakozója, annak ellenére, amit mérete sugallna, hajlamos az eltömődésre: aki gyakran a zsebében tartja a készülékét, annál nagyobb eséllyel fordul elő, hogy szennyeződés gyülemlik fel a dock csatlakozó nyílása körül, működésképtelenné téve a csatlakozót, vagy esetleg csupán bizonyos szögben történő csatlakozásnál tölt a készülék. Sokszor elegendő eltávolítani a zsebszöszt vagy egyéb szennyeződést ahhoz, hogy az aljzat újra rendeltetésszerűen működjön.

Az iPhone 5C dock csatlakozójához kapcsolódó szalagkábel nem csupán a Lightning aljzatért felel, hanem itt helyezkedik el a GSM antenna is, valamint a „home gomb” elektronikáját és a fülhallgató aljzatát is ide tették. Amennyiben ezek közül bármelyik a hibás működés tüneteit mutatja, úgy indokolttá válik az iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábelének cseréje. A művelet mintegy 30-35 percet vesz igénybe, és a szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

A csere az alsó biztonsági csavarok eltávolításával, illetőleg a kijelző leemelésével kezdődik. Miután ezzel megvagyunk, el kell távolítanunk a szalagkábelt védő elemet, majd ugyanezt kell tennünk az akkumulátorral. Ezt követően már hozzáférhetünk a hibásan működő iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábelhez. Abban az esetben, ha a dock csatlakozót ki kell cserélni, a csengő modul eltávolítása is szükségessé válik.

Pro-tipp

  • Ha töltőkábelünk nem csatlakozik 100%-osan, avagy csupán egy bizonyos pontig képes tölteni készülékünket, világítsuk meg egy elemlámpával az aljzatot, és vizsgáljuk meg a zsebszösz mértékét. Egy alapos tisztítás ebben az esetben is megoldhatja a fennálló problémát.
  • Szerviznehézség: 7/10