iPhone 5C előlapi kamera csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5C úgynevezett FaceTime-kamerája, nevéből következtethetően a szelfizés egyre növekvő igényeire lett kifejlesztve, ami egyszerűen azt jelenti, hogy az előző modellekhez képest az előlapi kamera 1280 x 960 képpontos, 1,2 megapixel felbontású képekkel, és 720p felbontású HD-videófelvételekkel szolgálja ki a tulajdonosát. Az iPhone 5C előlapi kameráját vakuval nem látták el, mivel hátsó megvilágítással rendelkezik.

A cserélendő iPhone 5C előlapi kamera

Az iPhone 5C FaceTime-kamerája esetenként rossz minőségű, például homályos képet készít, vagy a blende hibája folytán egyáltalán nem alkalmas a fényképezésre. Ezekre a hibatípusokra az iPhone 5C előlapi kamera cseréje lehet az egyedüli megoldás, ugyanis ilyenkor a hiba szoftver oldali megoldása nem szokott sikerrel járni. Ráadásul az is előfordul, hogy az előlapival együtt a hátlapi kamera is meghibásodik.

Amennyiben a fényérzékelő szenzor, vagy a közelség érzékelő működésével van probléma, úgy ez általában az előlapi kamera flex kábelének cseréjével orvosolható. Azonban nem minden esetben valamelyik alkatrész meghibásodása a felelős a fellépő zavarokért, ugyanis ha kellő tapasztalat hiányában bütykölt valaki a telefonon, s nem illesztette pontosan helyére a kamerát, az elmozdulva hibát generálhat. Ezzel sajnos többször is találkoztunk már. Az iPhone 5C előlapi kamerájának és flex kábelének cseréje tehát szakértelmet igényel, de tapasztalt szervizes számára kb. 15 perc alatt kivitelezhető.

Szerelés mente

Miután kicsavartuk az iPhone 5C dock csatlakozója mellett elhelyezett két biztonsági csavart, már fel tudjuk hajtani a kijelzőt. Az iPhone 5C-nél az előlapi kamerán kívül a home gomb, a fényérzékelő és a beszédhangszóró is a kijelzőn található. Ha sikerült eltávolítani a kijelzőt, következhet a beszédhangszóró kiemelése. Ezzel végül eljutunk az iPhone 5C FaceTime-kamerájához. Az előbb már említett hibák elkerülése végett érdemes nagy figyelmet szentelni annak, hogy a kamerát pontosan a helyére illesszük.

Nem csak az előlapi kamerával van probléma? További iPhone 5C alkatrészek cseréjéről és annak árairól ide kattintva olvashatsz.

Pro tipp

  • Mint minden típus kamerája esetében, ha a silány képminőség jelenti a problémát (s nem a blende mozgása) akkor ajánlott egy becsületes tisztítást megejteni, ugyanis efféle jelenséget különböző fokú szennyeződés is okozhat.
  • Ha az iPhone 5C előlapi kamerája a szerződésben megszabott garanciaidőn belül hibásodik meg, akkor érdemes az Apple szervizhez fordulni, ugyanis ebben az esetben a javítás a gyártóra hárul.
  • Szerviznehézség: 6/10