iPhone 5C home gomb csere 7.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5C esetében akkor van szükség a home gomb cseréjére, ha erős nyomásra sem reagál. Nagyobb ütődésnek köszönhetően  betörhet, ilyenkor kattogó hangot hallat. Szervizünkben rövid idő alatt orvosoljuk a hibásodást.

A cserélendő iPhone 5C home gomb

Az iPhone 5C home gomb meghibásodásának számos oka lehet, mivel gyakorta használatos alkatrész, így rendszeresen és intenzív használat mellett megkophat, elfáradhat. Nagyobb esés következtében betörhet maga a gomb is, de gyakoribb eset, amikor csak a szalagkábele szakad el.

Minden esetben rendkívül fontos a cseréje, hiszen nélküle használhatatlan a készülék. 

Az iPhone 5C home gomb csere menete

A telefont kikapcsoljuk, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Kicsavarozzuk az alján található két tartócsavart, majd vákuumos tapadókorong segítségével felfeszítjük a kijelzőjét. Leválasztás előtt kicsavarozzuk a szalagkábelt fedő tartópanelt, és lecsatlakoztatjuk a flexet.

Az akkumulátor szalagkábelét is lecsatlakoztatjuk, ezzel áramtalanítva a készüléket. A kijelző alján található home gombot kicsavarozzuk, majd kívülről befelé nyomva eltávolítjuk. Ezután újra cseréljük, majd összeépítjük a készüléket.

Pro tipp

  • Beázás esetén is hibásodhat a home gomb, ekkor ultrahangos tisztítást végzünk.
  • Otthoni szervizelést semmilyen körülmények között sem ajánlunk, hiszen a tapasztalatlan kezek nagyobb károkat is okozhatnak a munkafolyamat közben.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10