iPhone 5C kijelző csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5C kijelzője (hasonlóan az 5S-hez) 4 hüvelykes, 640 x 1136 pixel (326 ppi) felbontású, és 16 millió szín nyüzsög benne. A videók 16:9-es képarányban jelennek meg rajta. Hasonlóan a testvérmodelléihez, az iPhone 5C kijelzője is érzékeny a mechanikus behatásokra (ütődés, benyomás), melyek a legtöbbször vezetnek a kijelző cseréjéhez.

A cserélendő iPhone 5C kijelző

Minden Apple okostelefon, így az iPhone 5C Achilles-sarka is a készülék kijelzője lett, ez tehát a legkényesebb alkatrész. Az iPhone 5C LCD panel és az érintőüveg gyárilag össze van illesztve, így például leejtés következtében végbement sérülés (bármely rész is sérült konkrétan) esetében az alkatrész egészének cseréjére van szükség. Néha előfordul, hogy valaki azért hozza be a szervizbe iPhone 5C készülékét, mert elsötétült vagy lefagyott a kijelző. Ilyenkor nem kell rögvest cserére gondolni, egy hard reset helyrebillentheti az alkatrészt. Azonban a csere lehet a megoldás, ha egy a kijelzőn nézett fénykép problémás, plexihibás vagy homályos, más eszközön viszont tökéletesen jelenik meg. Az iPhone 5C cserekijelzője nem tartalmazza sem a home gombot, sem az előlapi kamerát, sem pedig a beszédhangszórót. Az iPhone 5C kijelzőjének cseréje nagyjából 20-25 perc, és a szervizben megvárható.

Nem csak a kijelzőcsere érdekel? További iPhone 5C alkatrészek javítási árait és rövid szervizleírásokat ide kattintva találod.

A szerelés menete

Ha biztosak vagyunk abban, hogy az iPhone 5C kijelzőjét cserélni kell, úgy a munkafolyamat otthon is elvégezhető, hisz az interneten számtalan segédanyagot (videót, képleírást) kapunk róla. Ennek ellenére, bármilyen sok oktatóanyag is van, mégsem jótékony a telefonunk állapotára nézve az egyéni misszió, hiszen az 5C kijelző cseréje nem a többi modellével azonos módon zajlik.

Először is kicsavarjuk a dock csatlakozó mellet található két biztonsági csavart. Ehhez 5 ágú csavarhúzót használunk. Ezt követően a kijelzőt finoman megemeljük és eltávolítjuk a 4 csavart, ami azt az alaplaphoz csatolja. Miután ez is megtörtént, a shield eltávolításával hozzáférhetővé vált 3 szalagkábelt (ezekkel csatlakozik a kijelző a panelhez) szétkapcsoljuk. Végül kiemeljük az iPhone 5C kijelzőjét, s mivel ehhez csatlakozik a home gomb, ezt még ki kell vennünk. Helyére is kerülhet az új kijelző.

Pro-tipp

  • Mindenképpen a minőségi eredeti, vagy utángyártott kijelzőt fogadjuk csak el, mert az iPhone 5C esetében is tele van a padlás ócska, silány minőségű, olcsón megszámított kijelzővel.
  • Szerviznehézség: 6/10