iPhone 5S beszéd hangszóró csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Telefonbeszélgetés közben a hangot az iPhone 5S beszédhangszórója biztosítja. Fontos, hogy a beszédhangszóró és a csengőhangszóró nem ugyanaz, mivel annak ellenére, hogy egy normál telefonhívás közben a beszélgetőpartnerünk esetleg nem hall minket, a készülék kihangosító funkciója még működőképes lehet, tehát kihangosítva folytatható a beszélgetés.

A cserélendő iPhone 5S beszéd hangszóró

Amennyiben a telefonhívás alatt halkan, recsegve, netán egyáltalán nem hallani beszélgetőpartnerünket a vonal másik végén, az iPhone 5S beszéd hangszóró hibájára gyanakodhatunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy amennyiben az iPhone 5S készülékünk abszolút „süket”, akkor nem a beszéd hangszóró szorul cserére, hanem a kábel. Recsegés esetén az iPhone 5S beszédhangszóró cseréjének indoka az lehet, ha a membrán vasporral telített. Abban az esetben, ha a beszélgetőpartnerünk hangja halkan hallható, ajánlott az iPhone 5S beszéd hangszóró alapos tisztítása, mivel előfordulhat, hogy csupán eltömődött a beszéd hangszóró rácsa a szennyeződéstől.

A szerelés menete

Mivel az iPhone 5S beszéd hangszóró cseréjéhez nem szükséges a telefont apró darabjaira szétszedni, így maga a csere egyszerűbb szervizelési műveletnek számít. Miután kicsavartuk az alsó csavarokat, szakszerűen eltávolíhattjuk a kijelzőt. Ezután máris hozzáférünk az iPhone 5S beszéd hangszórójához. A javítás nagyjából 15-20 percet vesz igénybe.

Szakértő „pro” tipp

  • Amennyiben a beszéd hangszóró nem működik megfelelően, még nem kell feltétlenül cserélnünk azt. Először érdemes megpróbálkozni a hangszóró membránjának alapos tisztításával.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10