iPhone 5S dock csatlakozó csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Csak úgy, mint az előző generációs 5-ös iPhone esetében, az iPhone 5S-nél is Lightning technológiájú a dock csatlakozó. Az évek alatt minden Lightning technológiával kapcsolatos ellenérzés elmúlt, így az idő igazolta az Apple-t. Ez minden bizonnyal így is lesz egészen addig, amíg az Apple elő nem rukkol a Lightning-nál is újabb csatlakozóval.

A cserélendő iPhone 5S dock csatlakozó szalagkábel

A nedvesség számít az iPhone 5S dock csatlakozó fő ellenségének. Számos olyan iPhone 5S készülékkel találkozunk, amelyben vízzel való érintkezés következtében oxidáció indul el a látszó felületen, így nem jön létre a kapcsolat a kábel, valamint az aljzat között. A nedvesség mellett a fizikai sérülés, pl. leejtés, ütődés is komoly kárt okozhat az iPhone 5S dock csatlakozón, amelyek következtében deformálódik a csatlakozó széle, esetleg be is törik.

Jellemző az is, hogy zsebszösz miatt válik használhatatlanná az aljzat, mivel a készülék Lightning csatlakozója könnyen eltömődik, különösen igaz ez azokra az iPhone 5S készülékekre, amelyeket sokat hordanak zsebben. Számos tulajdonos keres fel minket azzal, hogy nem működik a készülékük dock csatlakozója: a kábelt egyáltalán nem vagy csak igen nehezen és ferdén lehet beledugni. Ezekben az esetekben jellemzően egy alapos tisztítás is elegendő a probléma megoldásához. Ám mivel a dock csatlakozó szalagkábelen található a GSM antenna mellett a fülhallgató aljzat, valamint a home gomb elektronikája is, ezért ha ezek meghibásodnak, akkor a dock csatlakozó szalagkábel cseréje szükségessé válik. Az iPhone 5S dock csatlakozó cseréje kb. 30-35 perces javítási művelet, amely a helyszínen megvárható.

A szervizelés menete

A kijelző eltávolításával kezdjük az iPhone 5S dock csatlakozó szalagkábelének cseréjét. Ezután férünk hozzá a dock csatlakozó szalagkábelét védő elemhez, amely kiszerelésével érjük el az akkumulátort. Miután kivettük az akkumulátort is, elérhetővé válik az iPhone 5 dock csatlakozó szalagkábele, amelyről először el kell távolítanunk a csengő modult, hogy így hozzáférhessünk a dock-csatlakozóhoz.

Szakértő „pro” tipp

  • Nem feltétlenül szükségszerű a dock-csatlakozó szalagkábelének cseréje, mivel előfordulhat, hogy a kábeles problémákat egy alapos tisztítással helyre is hozhatjuk.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10