iPhone 5S home gomb csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az előző szériához képest az iPhone 5s home gombja már ujjlenyomat olvasót is tartalmaz, így a Touch ID-vel a lezárt iPhone-t könnyedén feloldhatjuk, mivel itt a készülék az ujjlenyomatot használja jelkódként. A Touch ID egyébként az Apple büszkesége, amelyet az ujjlenyomat azonosításhoz használt legbiztonságosabb rendszernek tart.

A cserélendő iPhone 5s home gomb

Mivel az Apple ki tudta küszöbölni a korábbi szériákban jelentkező hibaforrásokat – az iPhone 5s home gombja köré már egy nagyon jól szigetelt, zárt rendszer épült -, így a tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy az iPhone 5s home gombjával nem szokott probléma adódni. Így jellemzően nem a home gomb, hanem az ujjlenyomat-leolvasó hibásodik meg. A Touch ID-ban általában a készülék beázása következtében jelentkezik hiba, mivel a nedvességtől zárlat keletkezik a flex-kábelen. Másik jellemző hibaforrást az óvatlan szerelők jelentik, akik elszakítják a flex-kábelt a kijelző felnyitásakor. Jó tudni, hogy az iOS 7 esetében, ha elromlik a Touch ID funkció, akkor a menüpontban, ahol a „Touch ID és Jelkód” részben korábban be tudtuk azt állítani, most csupán a „Jelkód” fog megjelenni.

Amennyiben tönkremegy a Touch ID, akkor a cserélt alkatrész az eredeti panellal nem fog működni, mivel az összes iPhone 5s Touch ID-nak az alaplaphoz rendelt egyedi azonosítója van, amelyek külön programozására nincsen lehetőség. Abban az esetben sem lesz újra működőképes az ujjlenyomat funkció, ha elszakad vagy cserére kerül a flex-kábel. Az Apple a Touch ID funkcióra nem vállal garanciát, így annak meghibásodása esetén cserére még garanciában sincsen lehetőség.

Szerelés menete

Ahogyan minden iPhone 5s javítást, ezt is a kijelző eltávolításával kezdjük. Fontos, hogy a kijelző felnyitásakor könnyen elszakadhat a flex-kábel, ez a kezdő szerelők leggyakrabban előforduló hibája. Miután levettük a teljes kijelzőt, máris hozzáférünk a home gomb – Touch ID pároshoz, amelyeket néhány csavar eltávolításával, valamint - a ragasztás miatt - enyhe hevítést követően kiszerelhetünk.

Szakértő „pro” tipp

  • Mivel az iPhone 5s esetében a műanyag home gomb, illetve az elektronika gyárilag össze van hegesztve, így azok külön-külön cseréjére nincsen lehetőség.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10