iPhone 5S kijelző csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 5S volt az első az iPhone családból, amely megkapta az Apple által kifejlesztett 1136 x 640 pixel felbontásban, valamint 4 hüvelykes méretben rendelkezésre álló retinakijelzőt. Szintén az iPhone 5S esetében jelent meg először a zsírtaszító, ujjlenyomatoktól védő képernyőbevonat, amellyel könnyen tisztán tarthatjuk a kijelzőt.

A cserélendő iPhone 5S kijelző

Általában fizikai behatás (leejtés, ütés stb.) következtében sérül meg az iPhone 5S kijelzője. Akárcsak a korábbi iPhone generációknál, az 5S kijelzője esetében is egybe van építve az érintőüveg és az LCD, ezért rongálódáskor hiába ússza meg sértetlenül az LCD vagy az érintőüveg (ez igencsak ritka, mivel jellemzően az érintőüveg sérül), együtt kell cserélni őket.

Habár számos videós tesztben az iPhone 5S kijelzőjét sebezhetetlennek tüntetik fel, rengeteg olyan készülékkel találkozunk, amelyek érintőüvege megrepedt, netán betonra való leejtés után különböző méretű darabok letörtek belőle a készülék sarkainál. Amennyiben a telefon a funkcióját nem vesztette el, akkor ezek a sérülések csupán esztétikai problémát okoznak, de üvegről lévén szó, ha letörtek darabok, azok akár vágásokat is ejthetnek a tulajdonos kezén. A csere 20-25 perc alatt megoldható és iPhone 5S szervizeinkben megvárható.

További problémákat tapasztaltál a telefonnal? Ide kattintva tájékozódhatsz az iPhone 5s alkatrészek javításának, illetve cseréjének költségeiről. Ebben a cikkben pedig elolvashatod, milyen metódus szerint cserélnek iPhone kijelzőt a legtöbb magyar szervizben.

A szerelés menete

Sajnos tévesen az egyik legkönnyebb javítási műveletnek szokták titulálni az iPhone 5S kijelzőjének cseréjét. Az interneten számos „csináld magad” útmutató található, de mi óva intünk mindenkit a házilagos szervizeléstől, mivel egy helytelen mozdulattal sokkal nagyobb kárt okozhatunk, mint amennyi pénzt megspórolunk az otthoni barkácsolással a szakszervizhez képest.

Az iPhone 5S kijelző cserét a készülék alján lévő csavarok kicsavarásával kezdjük. Miután ezzel megvagyunk, 30 fokos szögben fel kell emelnünk a kijelzőt és eltávolítani a hozzá tartozó Touch ID csatlakozót. Ezután lesz igazán szükségünk a tapasztalt kezekre, mivel a szét- és összeszerelés alatt is könnyen okozhatunk károkat. A csatlakozók eltávolításával már le tudjuk szerelni az iPhone 5S sérült kijelzőjét, és feltehetjük az újat.

Szakértő „pro” tipp

  • Mindenképpen kerüljük el az ismeretlen forrásból származó utángyártott kijelzőket, mivel ezek ára bár kedvező, minőségben és technikai tudásban közelébe sem érnek az eredeti, illetve minőségi utángyártott kijelzőknek.
  • Biztos a védelem a karcok és repedések ellen az iPhone 5S-hez beszerezhető 9H keménymagos edzett üveg képernyővédő fóliával.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10