iPhone 5S vibramotor csere 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ritka, hogy az iPhone 5S rezgőmotorja meghibásodna. Jellemzően a beállítások ellenőrzésével vagy egy szoftverezéssel ismét rezgővé tudjuk tenni a telefont. Ugyanakkor találkoztunk már olyan iPhone 5S készülékkel, amelyben kiégett a rezgőmotor és a problémát csakis cserével lehetett megoldani.

A cserélendő iPhone 5S rezgőmotor (vibramotor)

Mielőtt cserélnénk az iPhone 5S rezgőmotorját, érdemes először a beállításokban körülnézni, mivel gyakran előfordul, hogy a készüléktulajdonosok tudtukon kívül úgy állítják be a telefont, hogy az csak néma üzemmódban rezegjen. Amennyiben helyesen vannak beállítva a konfigurációk, de a készülék rezgőmotorja ennek ellenére sem funkcionál, akkor ajánlott megpróbálkozni egy hard reset-tel (a home gombot, valamint a lezáró gombot egyszerre kell lenyomni hosszú ideig) vagy egy újraszoftverezéssel.

Abban az esetben, ha még ezek sem oldják meg a problémát, akkor minden bizonnyal kiégett a rezgőmotor, vagy mechanikus behatás (leejtés, ütődés) miatt elmozdult. Ilyenkor csak a rezgőmotor cseréjében vagy a készülék szétszerelésében, majd rendberakásában lelhetünk megoldásra. Az iPhone 5S rezgőmotorjának cseréjét 25-30 perc alatt tudjuk megoldani, amelyet a helyszínen meg lehet várni.

A szervizelés menete

Az iPhone 5S rezgőmotorjának cseréjét a kijelző eltávolításával kezdjük, amely egyáltalán nem egyszerű feladat a készülék belső felépítése (IC-k csatlakozása) miatt. Miután levettük a kijelzőt, kiszereljük az akkumulátor-csatlakozót, ezáltal elérjük a rezgőmotort. Először el kell távolítanunk a rezgőmotor-házat, hogy hozzáférhessünk ahhoz a két csavarhoz, amelyek rögzítik a motort a hátlaphoz. Ezek kicsavarása után kiemelhetjük és kicserélhetjük az iPhone 5S rezgőmotorját.

Szakértő „pro” tipp

  • Mielőtt cserélnénk a rezgőmotort, ellenőrizzük a beállításokat, mivel könnyen előfordulhat, hogy a saját beállításaink miatt nem rezeg a készülékünk!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10