iPhone 6 bekapcsoló szalagkábel csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 bekapcsoló szalagkábel cseréje a következő hibatípusoknál válhat szükségessé: a készülék vakuja nem villan el fényképezésnél, a bekapcsoló gomb nem működik megfelelően, illetve a videofelvétel/kihangosítás során a felső mikrofon nem vesz fel hangot. Az előző modellel ellentétben az iPhone 6 hangerő gombjai már nem a bekapcsoló szalagkábelen kaptak helyet.

A cserélendő iPhone 6 bekapcsoló szalagkábel

Az iPhone 6 bekapcsoló szalagkábelének tehát egyik tipikus hibája a lezáró/bekapcsoló gomb diszfunkciója, ami jelentkezhet fokozatilag (vagyis, bár csak erős nyomásra, de reagál az alkatrész), de előfordulhat a totális működésképtelenség is, ilyenkor azt vesszük észre, hogy mintha beragadna a gomb, nem „üt” vissza. Az iPhone 6 bekapcsoló szalagkábelének jellegzetes hibajelensége még, hogy fényképezésnél bekapcsolt állapotban sem működik a vakuzás. Persze amennyiben automata állásban van a vaku, s ekkor nem működik, nem kell rögtön hibára gyanakodni. Mi esetleg úgy ítéljük meg a fényviszonyokat, hogy a vakunak be kellene kapcsolnia, azonban a rendszer bizonyos szempontok alapján dönthet másképp. Az utolsó említett hibatípus, vagyis a videó lejátszása és a beszélgetés kihangosítása közbeni némaság, már a szalagkábel hibájára utalhat, amennyiben nem a csengő hibásodott meg. Az iPhone 6 bekapcsoló szalagkebelének cseréje helyben megvárható, s megtekinthető (kb. 45-55 perc).

A szerelés menete

Az iPhone 6 bekapcsoló szalagkábelének eltávolítását is a kijelző lecsatlakoztatásával kezdjük meg. Ezután kicsavarjuk az akkumulátor csatlakozót fixen tartó fémlemez csavarjait, és kivesszük a készülékből a SIM kártyát. Ezt követően egy bonyolult és komplex műveletsor következik, mikor is kiemeljük az alaplapot. Ahhoz, hogy eljussunk az iPhone 6 bekapcsoló gomb szalagkábeléig, előbb az akkumulátort, majd a kamerát kell kiszerelnünk. Ezután vehetjük ki a vakut is, majd kipörgetjük a bekapcsoló gomb rögzítő csavarjait. Végül cserélhetjük a meghibásodott bekapcsoló szalagkábelt.

Szakértő „pro tipp”

  • Ha a vakuval van probléma, érdemes magát a vakut újra és újra próbára tenni, mielőtt a szalagkábel cseréjéhez megkezdenénk szétszerelni a telefont, ugyanis könnyen lehet, hogy maga a vaku a hibás.
  • Szerviznehézségi faktor: 7/10