iPhone 6 dock csatlakozó csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 dock csatlakozójának is a nedvesség az elsőszámú ellensége, ugyanis az oxidáció olyan rozsdaréteget képez, ami aljzat és kábel között megakadályozza a kontakt létrejöttét. Az ütközéses sérülések szintén jelentős károkat okozhatnak az alkatrészben, a csatlakozó elváltozásával ugyanis előfordulhat, hogy nem, vagy csak körülményesen lehet tölteni. Gyakori, de kevésbé súlyos következménnyel járó hiba az elkoszosodás (pl. zsebszösz), ami tisztítással megszüntethető. Ha az iPhone 6 dock csatlakozójának cseréjére kerül sor, az 25-30 percet igényel, s helyben is megvárható.

Az előző generációs Apple készülékekhez fejlesztett Lightning dock csatlakozó kiváló fejlesztésnek bizonyult, s ezért kaphatott helyet az iPhone 6-ban is, megteremtve ezzel annak feltételét, hogy Apple készülékek egy nagyobb csoportját lehessen egy töltővel/kábellel tölteni, illetve szinkronizálni.

A cserélendő iPhone 6 dock csatlakozó

Az iPhone 6 Lightning dock csatlakozójáról és szalagkábeléről is elmondható, hogy általában nem valamilyen a készülék által generált hiba folytán, magától megy tönkre, hanem a felelőtlen használat során, tehát a megelőzésre érdemes elsősorban felhívni a figyelmet (pl. tartsuk tokban a készüléket). Mivel az iPhone 6 dock csatlakozó nyitott alkatrész, egyben a legveszélyeztetettebb is, innen könnyen kerülhet a készülékbe nedvesség, vagy valamilyen szennyeződés, hibák sorát hozva létre.

Az iPhone 6 dock csatlakozója is könnyen megsérülhet mechanikus behatások következtében, ilyenkor általában érintkezési hibák jönnek létre: nem tölt/szinkronizál a készülék. Az olcsó, keleti utángyártott töltők pedig letörhetik a pin-eket, ezektől tehát tartsunk tisztes távolságot. Az iPhone 6 dock csatlakozójának flex kábelén kapott helyet a fő mikrofon és a fülhallgató jack csatlakozója is, így ha a fülessel vagy a hangrögzítéssel adódik gond, akkor is a dock csatlakozó szalagkábelét kell cserélni. A csere nagyjából 25-30 percen belül zajlik le, a helyszínen megvárható és akár végig is lehet nézni.

A szerelés menete

Az iPhone 6 dock csatlakozó cseréjéhez először kipörgetjük a biztonsági csavarokat, majd felhajtjuk a kijelzőt a dock csatlakozó felőli részén, és ezt követően le is vesszük azt. A kijelző eltávolítása után az akkumulátor csatlakozót, és az alsó hangszórót emeljük ki a házból. Ezzel eljutunk az iPhone 6 dock csatlakozó szalagkábelének kiszereléséig. A beragasztott részeket körültekintő mozdulatokkal emeljük ki, ugyanis több periféria is csatlakozik hozzá.

Szakértő „pro tipp”

  • A piacon elérhető silány minőségű dock csatlakozó szalagkábelek mellett csak alacsony áruk szól, de sajnos általában még ezt az árat sem érik meg, sőt, gyakran a generált hibák miatt ráfizetéssel járnak.
  • Szerviznehézségi faktor: 7/10