iPhone 6 hangerő szabályzó flex csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábelének meghibásodásából adódó tipikus hibajelenség, hogy a hangerőszabályozó gombjával nem tudjuk irányítani a hangerőt (hangosítás/halkítás), ahogy az is ennek rendellenes működésére utal, ha nem tudjuk a készüléket néma üzemmódba állítani. Az előző modellekhez képest funkciójában nem változott semmi, ez felel a hangerőszabályzó gombok helyes működéséért és a némításért is. Az iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábel cseréje 45-50 perces munkafolyamat, ami a szervizben megvárható.

A cserélendő iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábel

Ha nem reagál a készülék a halkításra vagy a hangosításra, illetve a némító gomb használatával sem változik a készülék üzemmódja, akkor az iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábelével orvosolhatjuk a problémát. A hangerő szabályzásáért felelős gombok a legritkább esetben hibásodnak csak meg, esetleg közvetve, ütődés következtében deformálódhat úgy a ház, hogy az akadályozza a gombok rendeltetésszerű használatát. Hasonlóan ritka eset, hogy a némító gombbal lesz valami baj (pl. letörik), ilyenkor persze cserélni kell. A hangerőszabályzó és némító gombok cseréje előtt tehát érdemes a szalagkábelt megvizsgálni, ugyanis jellemzőbb, hogy mechanikus sérülés (pl. szakadás) során inkább ennek meghibásodása okozza a hibajelenséget. Mivel mindig van raktáron az iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábeléből, az 45-50 perc alatt kicserélhető és szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

Az iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábelének cseréjéhez először kipörgetjük a biztonsági csavarokat, majd levesszük a kijelzőt. A kijelző eltávolítása összetett folyamat. Először a home gomb felől egy óvatos mozdulattal felhajtjuk, majd az 5 tartó csavar eltávolítása után kiemeljük az előlapi kábel konzol tartót, ezután pedig szétpattintjuk a flex kábelek csatlakozóit, ami után eltávolíthatjuk a kijelzőt. Az akkumulátort egy fémlemez védi, aminek kiszerelése után kivehetjük a házból azt is, s ezzel hozzáférhetővé tesszük az iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábelét. A cseréhez először a felső érintkezési konzolt kell eltávolítani, másodszor pedig azokat a csavarokat, melyek a hangerőszabályzó szalagkábelt fixen tartó fémlemezt rögzítik. Végül cseréljük a meghibásodott iPhone 6 hangerőszabályzó szalagkábelét.

Szakértő „pro tipp”

  • Ne a gombok kicserélésével próbálkozzunk először a némítás és a hangerőszabályzás rendellenes működésekor, inkább ellenőrizzük a reálisabban hibát adó szalagkábelt.
  • Szerviznehézségi faktor: 7/10