iPhone 6 hátlapi kamera lencse csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 hátlapi kamera lencse cseréjét abban az esetben ajánlott végrehajtani, ha a lencse betört, megkarcolódott, illetve horzsolódott. A problémát szabad szemmel is lehet látni, de a készült fényképek minősége is utalhat rá.

A cserélendő iPhone 6 hátlapi kamera lencse

Az Apple híres arról, hogy a telefonokba szerelt kamerák megapixeleinek számát nem nyomják az egekbe. Az iPhone 6 hátlapi kamerája csupán 8 megapixel, azonban tökéletes példát mutat arra, hogy az elkészült képek minőségét nem a kamera megapixel száma határozza meg. Az iPhone 6 kamerája az egyik legjobb minőségű felvételeket készíti a kortárs telefonok közül.

A készülék hátoldalából emelkedik ki a kamera lencséje, ami szervizes szemmel nézve nem túl optimális megoldás, mivel megfelelő karcálló tok nélkül, a lencse sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, mint a többi alkatrész. Ennek megfelelően nem ritka, hogy eltörik, horzsolódik, aminek következtében a készített képek, videók minősége is romlik.

Az iPhone 6 hátlapi kamera lencse csere menete

A telefont kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Az alján található két csavart kicsavarozzuk, majd vákuumos tapadókorongot helyezve rá, a kijelzőt lepattintjuk a keretről. Még nem tudjuk leemelni, mivel szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz. Ahhoz, hogy a flexhez hozzáférjünk, le kell csavaroznunk a fedőpanelt. Értelemszerűen elsőre azt távolítjuk el, majd a szalagkábelt csatlakoztatjuk le, végül leemeljük a kijelzőt.

Ezután áramtalanítjuk a telefont, azaz az akkumulátor szalagkábelét is lecsatlakoztatjuk, majd a hátlapi kamerát tartó csavarokat kicsavarozzuk, így ki tudjuk azt emelni. Alatta helyezkedik el a kamera lencséje, amit csipesszel tudunk eltávolítani, és cserélni egy újra. Ha a telefont összeépítettük, leteszteljük.

Pro tipp

  • Legtöbb esetben a kamera lencséjének tisztítása megoldhatja a problémát.
  • Egy minőségi iPhone 6 tok csökkenti a kamera lencse károsodásának esélyét.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10