iPhone 6 home gomb csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 home gombjának rendellenes működését legtöbbször a szalagkábel sérüléséből, vagy a nedvesség hatására zárlatossá vált perifériából eredeztethetjük. Maga a hibajelenség abban mutatkozik meg, hogy a home gomb csak szakaszosan vagy egyáltalán nem reagál a nyomásra.

Az iPhone 6 home gombja, ha a használati körében nem is, de a szerelhetőség oldalán sokat fejlődött az 5-ös szériához képest. Az alkatrész szalagkábelét ebben a modellben az LCD alatt helyezték el, ami megóvja attól, hogy a készülék felnyitásakor elszakítsuk. Az iPhone 6 home gomb TouchID-jának olyan extra funkciói, mint amilyen az ujjlenyomat felismerés, sajnos elvesznek a cserével, ugyanis az utángyártott alkatrészek ezeket már nem tudják.

A cserélendő iPhone 6 home gomb

Az Apple okostelefonjain (így az iPhone 6-on is) a home gomb az egyetlen hagyományosan használható nyomógomb, ami kiemeli annak fontosságát. Ennek hibás működése tehát viszonylag hamar észrevéteti magát, hiszen közel az összes applikáció ezen át érhető el és ezzel is kapcsolható ki. Az iPhone 6 egyik új funkciója az egykezes használatra optimalizálás, amikor is a képernyőn megjelenő alkalmazásokat a kijelző egyik felére rendezzük. Ezt azzal érhetjük el, hogy gyors egymásutánban kétszer megérintjük (s nem megnyomjuk) a home gombot. Az iPhone 6 általában akkor kerül szervizbe a home gombjának meghibásodásával, ha a készüléket valamilyen mechanikus behatás éri, aminek következtében sérül/elszakad a szalagkábel. Kevésbé gyakori, de létező hibaforrás a nedvesség okozta zárlatosodás, illetve a felhalmozódott szennyeződéssel képződött akadály negatív hatása. Az iPhone 6 home gombjának cseréjét 15-20 perces határidővel vállaljuk, s ez helyben meg is várható.

A szerelés menete

Először az iPhone 6 home gombjának cseréjéhez is a kijelző maradéktalan eltávolítására van szükség. Mivel a home gomb a kijelző panelen helyezkedik el, nem is kell tovább hatolnunk a szerkezetbe. A következő lépés, hogy a home gombot fixen tartó fémlemezt leszereljük és szétpattintjuk a szalagkábelét. A home gomb kiszerelésénél vigyázzunk, hogy a szennyeződések ellen védelmet nyújtó gumimembránt ne sértsük meg.

Szakértő „pro tipp”

  • A home gomb hírtelen tönkremenetele otthoni házi praktikákkal is orvosolható. Íme néhány tipp, hogy hogyan próbálkozhatunk.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10