iPhone 6 kijelző csere 24.990,- Ft Gyári felújított 24.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 kijelzőjének meghibásodása legtöbbször mechanikus behatásokra (pl. ütődés) vezethető vissza. Az iPhone 6-os készülékek külső házának csúszósságából és túlméretezettségéből következik az a gyakori jelenség, hogy a telefon „kiugrik” a kézből és a földön landol. Ez pedig nagy ellensége a kijelzőnek. Az iPhone 6 Retina HD-kijelzője 4,7 hüvelykes képátlóval, széles formátumú Multi-Touch IPS technológiával és LED-es háttérvilágítással rendelkezik, 1334 x 750 képpontos felbontás, 326 ppi képpontsűrűség jellemzi.

A cserélendő iPhone 6 kijelző

Mielőtt belekezdenél, érdemes elolvasnod, mire kell odafigyelned, ha azt olvasod: "gyári iPhone kijelző".

Az Apple 6. generációs okostelefonjának kijelzője is a kipróbált Gorilla Glass üveget kapta, bár egy ideig (mielőtt piacra került volna ez a modell) az a hír járta, hogy nagyobb tűrőképességű zafírkristályüveggel próbálkoznak majd. Mivel ez tényleg csupán kósza pletykának bizonyult, továbbra is fennmaradt a Gorilla Glass kijelző hajlama arra, hogy leejtés következtében kisebb-nagyobb mértékben berepedezzen, esetleg pókhálósra törjön, néha még veszélyes szilánkokat is potyogtatva magából. A hírhedt elhajlás szintén nem segíti hozzá a kijelzőt a hosszú, töretlen létezéshez. A szerelhetőség tekintetében az iPhone 6 kijelzője körülbelül egybeesik az előző modellekével, ahogy azt fentebb már leírtuk (LCD és érintőképernyő egybe). A csere 25-30 percet igényel, s helyben meg is várható.

Egyéb alkatrészek meghibásodása esetén, az aktuális árakról és a javítási folyamat menetéről itt tájékozódhatsz.

A szerelés menete

Mindenek előtt kikapcsoljuk a készüléket. Az iPhone 6 kijelző cseréjéhez először eltávolítjuk a két biztonsági csavart, s ezután egy speciális eszközzel felnyitjuk a sérült kijelzőt (a dock csatlakozó felől). Leszedjük az LCD szalagkábelét fixáló fém házat, amit 5 csavar rögzít. Ezt követően a home gombot emeljük ki (miután a vázát lecsavaroztuk), és eltávolítjuk a beszédhangszórót és az előlapi kamerát stabilan tartó elemet. A műveletsor lezárásaképpen le kell választanunk az iPhone 6 kijelző keretét az LCD hátlapjától. Így cserélhetővé válik a rongálódott iPhone 6 kijelző és annak szalagkábele is.

Szakértő „pro” tipp

  • Ennél az alkatrésznél is a megelőzés a legjobb megoldás, ugyanis a legtöbb hibás kijelzővel szervizelésre hozott készülék ilyen, kisebb-nagyobb baleset áldozata lett. Ezért különösen ajánlott tokban tartani a telefont.
  • Az olcsóságukkal hódító keleti kijelzőknek ne dőljünk be, mert a kedvezőnek tűnő ár mögött egy mérhetetlenül silány alkatrész áll. Ha efelől gondoljuk újra, akkor gyakorlatilag hibás termékre költöttünk, amire a legkisebb összeg is pénzkidobás volt.
  • Az iPhone 6 kijelzőjének cseréje után előfordulhat, hogy nem a megszokott színvilág fogad, annak ellenére, hogy a kijelző minősége gyakorlatilag tökéletesen megegyezik az előzővel. Erről a jelenségről itt olvashatsz bővebben.
  • Szerviznehézség: 6/10