iPhone 6 Plus csengőhangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 Plus csengőhangszóró meghibásodására kell gondolnod, ha a telefon bejövő hívásokkor, vagy multimédia tartalmak lejátszásakor egyáltalán nem, vagy csak alig hallhatóan szól. A probléma leggyakoribb oka a beázás vagy a kívülről érkező nagyobb erőhatás.

A cserélendő iPhone 6 Plus csengőhangszóró

Az iPhone 6 Plus összesen két hangszóróval rendelkezik. A beszédhangszóró a készülék felső részén található, amely a telefonhívások során, a beszélgetőpartnered hangjának megszólaltatásáért felel. A második a telefon alján kapott helyett, ami a multimédia tartalmak lejátszásakor hallott hangért, és a bejövő hívásokkor hallható csengőhangért felel, de ezt a hangszórót használja a telefon akkor is, ha kihangosítod.

Szoftveresen, az iOS-ban le tudod némítani a készüléket, ekkor nem szól a csengőhangszórója, de a beszédhangszórója igen, a csengőhang helyett pedig csak rezeg a készülék. Ellenőrizd, hogy az iPhone némasága nem egy rosszul beállított repülőmódnak köszönhető-e.

Habár minőségi és komoly hardverekből építették az iPhone 6 Plust, a nagyobb erőhatásokkal szemben ezek is képtelenek védekezni. Ha a csengőhangszórónál összpontosulnak, könnyen beletörhet a készülék, vagy elmozdulhat a helyéről az alkatrész. Nagyrészt ki lehet védeni ezeket egy megfelelő és jó minőségű védőtokkal, azonban földet érhet a készülék annyira rossz helyen, hogy elkerülhetetlenné válik az alkatrész cseréje.

Az iPhone 6 Plus csengőhangszóró csere menete

A telefont, mint ahogy minden szervizes eljárás előtt, kikapcsoljuk. Mivel az Apple a telefonok hátlapjába építi a hardvereket, így azzal lefelé, az asztalra helyezzük. Az iPhone 6 Plus alján található két csavart kicsavarozzuk. Ezután tapadókorongot a kijelzőre tapasztva ráhelyezzük, és felfeszítjük. A keletkező alsó nyílásba vékony lapkát ékelünk és lassan, de erőteljes mozdulatokkal felpattintjuk a képernyőt.

Mivel szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, így teljesen nem tudjuk elválasztani a kerettől, de annyira igen, hogy szinte teljesen hozzáférjünk a belső alkatrészekhez. Az akkumulátor a baloldalon kapott helyet, a legtöbb alkatrész pedig jobb oldalt, ezeket fedőlapok borítanak és védenek.

A telefon alján található a csengőhangszóró, szintén egy lapka alatt, amit három csavar tart. Ezeket kicsavarozzuk, elemeljük a fedőlapot, és hozzáférhetővé válik a hangszóró. Miután eltávolítottuk a rosszat, az újat a helyére helyezzük, visszacsavarozzuk a fedőlapot, a képernyőt pedig a helyére pattintjuk.

Amint leteszteltük a készüléket, és megállapítottuk, hogy sikerrel zárult a szerviz folyamata, visszaszolgáltatjuk a telefont.

Pro tipp

  • A hangszóró tompább hangzásáért porosodás is felelhet, így érdemes alkalmanként elhoznod a szervizünkbe a készüléked egy lapos tisztításért is.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10