iPhone 6 Plus vibramotor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A vibramotor meghibásodásának leggyakoribb esete, ha a készüléket hirtelen, kívülről érkező nagyobb erőhatás éri. Ezekben az esetekben gyakran megtörhet, illetve elmozdulhat a helyéről a vibramotor. Ennek következtében vagy egyáltalán nem funkcionál, vagy tompán a hibás alkatrész.

A cserélendő iPhone 6s Plus vibramotor

Nem véletlen, hogy a rezgés, az egyik legrégebbi telefonokba épített funkció, hiszen számos jó tulajdonsága van. Ha tárgyaláson ülsz, de vársz egy fontosabb hívást, esetleg e-mailt, mégsem adhatsz hangerőt a telefonodra, az rezgéssel üzenhet neked, hogy ne maradj le róla. De utazás közben, hazafelé a metrón, amikor a háttérzaj elnyomja a csengőhangszóró erejét, jól jöhet, ha rezgés figyelmeztet.

A vibramotor meghibásodása nem ritka eset, leggyakrabban akkor romlik el, ha a készülék nagyobbat zuhan valahonnan. Érdemes egy védőtokkal ellátnod a készüléked, amivel lecsökkentheted az alkatrész elromlásának esélyét.

Az iPhone 6s Plus vibramotor csere menete

Ahogy az összes iPhone-ra jellemző, a készülék alkatrészei a 6s Plus hátlapján helyezkednek el, így a képernyőt kell legelőször eltávolítani a telefonról.

A telefon alján található két tartócsavart kicsavarozzuk, majd vákuumos tapadókorongot helyezünk a képernyőre, amit kisebb erővel felfeszítünk, és lepattintunk a középkeretről. Fontos megjegyezni, hogy ezzel nem fejeződött be az LCD eltávolítása, hiszen egy szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, amit lecsatlakoztatunk.

A belső alkatrészeket különböző méretű fedőlapok védenek, a készülék bal felső részét található lapkát eltávolítjuk, az alatta található szalagkábelt lecsatlakoztatjuk, így távolítható el teljesen a kijelző.

Ezután az akkumulátor mellett található vibramotor alá vékony eszközzel benyúlunk, kiemeljük, és egy újat helyezünk a helyére. A munkafolyamat a készülék újraépítésével nem fejeződik be, leteszteljük, hogy sikerült-e orvosolni a hibát.

Pro tipp

  • Szoftveres eredetű is lehet, a problémás funkció, így érdemes megbizonyosodnod róla, hogy a beállításokban engedélyezett-e.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10