iPhone 6 vibramotor csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 rezgőmotor meghibásodása viszonylag ritka esetben fordul elő. Amikor azonban mégis panasz tehető az alkatrészre, általában egy egyszerű szoftverezéssel vagy beállítások módosítással újra üzemképessé tehető a nem működő iPhone rezgőfunkció. Ennek ellenére találkoztunk már olyan készülékkel, melynek vibrája kiégett, a problémát pedig csak az iPhone 6 vibramotor csere oldotta meg.

A cserélendő iPhone 6 rezgőmotor

Ha hibát tapasztalsz készüléked rezgő üzemmódjának működésében, érdemes először ellenőrizned az iPhone beállításokat, ugyanis sokszor már itt javítható a szóban forgó meghibásodás. Tipikus hibajel ilyen esetekben, hogy hívás közben nem rezeg az iPhone. Ha a beállítások módosítását követően továbbra is él a hiba, érdemes hard resettel - a home gomb és a lezáró gomb hosszú ideig történő együttes lenyomásával -, esetleg egy újraszoftverezéssel foglalkozni. Arra azonban figyelj, ha újratelepíted iPhone-od szoftverét, az iTunes vagy az iCloud segítségével mentsd le fontos fájljaidat, képeidet, ezek ugyanis máskülönben elvesznek a készülékről!

Amennyiben a fent leírtak sem hoznak érdemi változást, a készüléket csupán az iPhone 6 vibra cseréje hozhatja rendbe. Ezt a műveletet érdemes azonban egy tapasztalt, jó nevű iPhone szervizre bízni, a különféle videó megosztókon terjedő otthoni barkács módszerek ugyanis több kárt okozhatnak a készülékben, mint amennyit spórolunk az iPhone 6 javítás árán. Az alkatrész cseréje megközelítőleg 25-30 percet vesz igénybe, ez a folyamat pedig budai okostelefon és tablet szervizeinkben egy finom kávé mellett megvárhatóak és megtekinthetőek.

A szervizelés menete

A szerelést minden esetben a készülék kikapcsolásával és annak biztonsági csavarjainak eltávolításával kezdjük. Ezt követően eltávolítjuk a készülék kijelzőjét, melyet a különféle szalagkábelek óvatos szétcsatlakoztatásával együtt kell elvégeznünk, ezek ugyanis kifejezetten könnyen szakadnak.

A kijelző levétele és az akkumulátor csatlakozó leválasztása után elvégezhetjük az iPhone 6 vibramotor cserét. A javítást követően az összeszerelt készüléket többszöri tesztelésnek vetjük alá, hogy a lehető legnagyobb százalékban kiszűrhessük az esetleges addig észre nem vett hibajeleket.

Pro tipp

  • Az iPhone 6 rezgőmotor cserét megelőzően minden alkalommal ellenőrizzük a beállításokat, mert megtörténhet, hogy egy beállítás módosítás megoldást jelent a problémára.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10