iPhone 6s akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6s akkumulátor meghibásodásának tipikus hibajele, ha a telefon gyorsan merül, illetve 10-30%-os töltöttségi szintnél kikapcsol. Ha a készülék hálózati adapterre vagy számítógépre való csatlakoztatás során üzemel, ezt követően azonban kikapcsol, szintén az alkatrész cseréje jelenthet megoldást a problémára. Az iPhone 6s akkumulátor cseréje megközelítőleg 10 percet vesz igénybe.

A cserélendő iPhone 6s akkumulátor

Sokan felkapták a fejüket, amikor az Apple hírül adta, hogy a 6-os készülékben használt 1810 mAh teljesítményű telepet egy 1715 mAh-s akkumulátorra cserélte az Apple. A telefont elsőként tesztelő újságírók véleménye nem egybehangzó, de több helyen is említést tesznek arról, hogy lényegi változás nem történt az Apple korábbi alkatrészeihez képest.

Valószínűleg az iOS 9 funkcióinak köszönhetően a 6s kisebb kapacitással bíró akkumulátorral is képes a korábbi modellektől megszokott üzemidő teljesítésére. Hasonló jellegű újítás volt az M9-es processzor, mely folyamatosan működik a háttérben, ennek köszönhetően pedig kevesebb energiát fogyaszt, mintha sűrűn kapcsolnánk ki és be a processzor mozgásérzékelő funkcióját. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a 4K videó rögzítés kifejezetten nem előnyös a készülék akkumulátorának üzemidejét tekintve.

Idővel azonban elkerülhetetlenné válik, hogy az iPhone 6s akkumulátora meghibásodik, veszít üzemidejéből, rosszabb esetben csak hálózati adapterre vagy számítógépre csatlakoztatva üzemel és az ezen eszközökről való lecsatlakoztatást követően rövid időn belül vagy azonnal kikapcsol. Bizonyos esetekben egy szoftverfrissítés megoldást jelenthet a problémára, ám a legtöbb alkalommal az iPhone 6s akkumulátor cseréje szükséges. Az alkatrészt budai látványszervizeinkben 10-15 perc leforgása alatt kicseréljük, a folyamat ráadásul a helyszínen megvárható és figyelemmel kísérhető.

Nem csak az akkumulátorral van probléma? További iPhone 6s alkatrészek cseréjéről és javítási költségeiről itt tájékozódhat.

A szerelés menete

Az iPhone 6s akkumulátor cseréje viszonylag egyszerű szervizfolyamat. A készülék telepe könnyedén hozzáférhető, ennek köszönhetően rutinos szervizmunkatársaink a valóban gyorsan és precízen elvégezhető javítási procedúrák közé sorolják a műveletet.

A biztonsági csavarok eltávolítását követően eltávolítjuk a készülék kijelzőjét, ezt követően pedig az akkumulátor fém csatlakozó konzolját vesszük ki a készülék házából. Ezt követően pedig máris cserélhetővé válik a meghibásodott iPhone 6s akkumulátor. Bár a művelet valóban egyszerű, szerviztapasztalattal nem rendelkezők számára nem ajánljuk ennek elvégzését.

Pro tipp

  • Az interneten számos hasznos leírást találhatunk az iPhone 6s akkumulátorkímélő szoftveres beállításaival kapcsolatban, ezeket érdemes tanulmányozni és a leírtak szerint eljárni.
  • Az olcsó, ellenőrizetlen forrásból származó iPhone akkumulátorok általában több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak, ezeket soha semmilyen körülmények között nem ajánljuk.
  • Szerelésnehézségi szint: 4/10