iPhone 6s alaplap csere 60.000,- Ft A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6s alaplapjának cseréje szükséges, ha ütődés, vagy beázás hatására javíthatatlanná vált. Az alaplap cseréje bonyolult munkafolyamat, mielőtt szervizünkbe hoznád a készüléked, egyeztess velünk a szerviz lehetőségéről.  

A cserélendő iPhone 6s alaplap

Az iPhone 6s alaplapja ritkán sérülő alkatrész, ugyanakkor probléma esetén csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet javítani. Meghibásodásának nincs egyértelmű jele, mivel minden alkatrész függ tőle. Ezért adott esetben tesztelés után tudjuk pontosan megmondani, ha nem szól a csengő hangszóró, az magának a perifériának, vagy az audio IC-nek a hibája és egyáltalán javítható-e az alaplap cseréje nélkül.

Többször járt már szervizünkben olyan ügyfél, akinek több alkatrészét is cserélték, mégsem javult meg a készüléke, mivel nem fedezték fel, hogy a hiba az alaplapban van. Ilyenkor feleslegesen fizetett az új, gyakran silányabb minőségű alkatrészért, és a munkafolyamatért.

Természetesen beszélhetünk gyakrabban előforduló esetekről, amikor az alaplap meghajlik, megreped, esetleg a készülék beázott, és a későbbiekben oxidálódott. Beázás esetén minél hamarabb juttasd el a készüléked szervizünkbe, ahol ultrahangos tisztítással mentjük meg a telefonod.

Szervizünkben gyárilag független alaplapokkal dolgozunk, és minden esetben építünk a telefonba hozzá tartozó Touch ID-t. Készletünk állandóan változik, ezért mindenképpen szükséges kollégáinkkal egyeztetni, mielőtt elhoznád a készüléked javításra.

iphone 6s alaplap

Az iPhone 6s alaplap csere menete

Ha nem javítható az alaplap, értesítjük ügyfelünket a csere lehetőségéről. Eltávolítjuk a SIM tálcát, mivel máskülönben beletörnénk a készülékbe az alaplap kivételekor. Az iPhone 6s kijelzőjét felemeljük, majd óvatosan lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét az alaplapról, elkerülve az esetleges kisüléseket. Ezután a kijelzőből érkező Touch és LCD szalagkábeleit választjuk el. Ha ezekben kár esik, az egész kijelzőt cserélnünk kell, ami további plusz 40 000 forintos kiadást jelent.

Kiemeljük a szükséges perifériákat, majd lecsavarozzuk az alkatrészt, végül cseréljük a tökéletes állapotú, gyári és független alaplapra. Az adatokat, amennyiben lehetőségünk van rá, lementjük a hibás alaplapról és utólag visszatöltjük az új alaplap belső memóriájába. Ugyanakkor erre ritkán van lehetőségünk, érdemes otthon gyakran iCloud biztonsági mentést végezni.

Pro tipp

  • Szakértői cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mik a legfeltűnőbb jelek, amelyek alaplapi hibásodásra utalhatnak.
  • Előfordulhat, hogy az alaplap javítható, ugyanakkor a szervize egyáltalán nem gazdaságos. Ilyen esetekben is az alaplap cseréjét szoktunk javasolni.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10