iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész megnevezése nem foglalja magában az összes hibajelet, mely előfordulhat a periféria meghibásodása okán. A bekapcsoló szalagkábel ugyanis a bekapcsoló gomb működésén felül a vaku, illetve a felső mikrofon megfelelő üzemeléséért is felelős. Az elődmodellektől eltérően azonban a 6s hangerő gombjai már nem a bekapcsoló szalagkábelen helyezkednek el.

A cserélendő iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel

A periféria meghibásodására utalhat, hogy a bekapcsoló - vagy lezáró - gomb egyáltalán nem, vagy csak erős nyomásra reagál, így téve nehézkessé a készülék kikapcsolását és lezárását. Gyakran párosul ehhez a lezáró gomb beragadó érzése. Ilyenkor a gomb használata során nem érzékeljük az egyébként megszokott, kattanó hangot.

Szintén a szalagkábel meghibásodását sejthetjük, ha a fényképezésnél a vaku akkor sem villan fel, ha előzetesen bekapcsoltuk a funkciót. Ez esetben érdemes azonban ellenőrizni, hogy bekapcsolt vagy automatikus módban van-e a vaku, mert az utóbbi lehetőség magában foglalja azt is, hogy a fényviszonyok miatt az iPhone nem érzi szükségesnek a vaku üzemeltetését.

Abban az esetben azonban, ha zene- vagy mozgóképlejátszáskor vagy kihangosított telefonbeszélgetés alkalmával a készülék recseg vagy egyáltalán nem ad ki hangot, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a bekapcsoló szalagkábel vagy maga a csengő hangszóró hibásodott-e meg.

Az iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel javítása megközelítőleg 45 percet vesz igénybe, mely folyamat a helyszínen megtekinthető és megvárható.

A szerelés menete

Általában véve minden szalagkábel javítása a készülék kijelzőjének eltávolításával veszi kezdetét - nincs ez másképpen az iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel esetében sem. Amint a kijelzőt leválasztottuk az eszközről, az akkumulátor csatlakozót rögzítő fém lemez csavarjait távolítjuk el, majd a SIM kártyát vesszük ki a készülékből.

Ezt a műveletet az alaplapi panel teljes eltávolítása követi, majd ha az alaplapot kivettük, kezdetét veheti az iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel kiszerelése is. Ehhez első ízben az akkumulátort szükséges eltávolítanunk, majd a hátlapi kamera kiszerelése következik. A bekapcsoló gomb rögzítő csavarok kicsavarásával már el tudjuk távolítani az iPhone 6s bekapcsoló szalagkábelét és orvosolni tudjuk annak meghibásodását.

Pro tipp

  • A vaku nem megfelelő működését gyakran tévesztik össze a 6s szalagkábel hibájával, ezért érdemes a vakut többször próbálgatni, mielőtt szervizbe vinnéd az iPhone-t.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10