iPhone 6s beszédhangszóró csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha azt tapasztalod, hogy készüléked telefonbeszélgetések során nem továbbítja megfelelően a másik fél hangüzeneteit, - pl. recseg a vonal, halk a vétel stb. - könnyen lehet, hogy nem a szolgáltató által közvetített jelben, hanem a telefonodban van a hiba. Ha újraindítás, hálózatfrissítés és a SIM kártya igazítása sem jelent megoldást a problémára, egészen biztos, hogy az iPhone 6s beszédhangszóróját kell kicserélnünk.

A cserélendő iPhone 6s beszéd hangszórója

A fent említett hibajelek két alkatrész meghibásodást sejtethetik. Az egyik a konkrét alkatrész, tehát a beszédhangszóró működési zavarát jelenti, a másik az említett perifériát a készülékkel összekötő hangszóró szalagkábel sérülését, beázását vagy egyéb jellegű hibáját.

Több éves iPhone szerviz tapasztalatunk azt mutatja, hogy amennyiben egyáltalán nem hallasz semmit telefonálás közben, a szalagkábel mondta fel a szolgálatot, nem pedig a hangszóró. Ebből kifolyólag a recsegő, akadozó hangok az iPhone 6s beszédhangszórójának hibáját jelentik.

Ez utóbbi esetben előfordulhat, hogy egy alapos tisztítással orvosolható a probléma, rosszabb esetben azonban a teljes alkatrész cseréje válik szükségessé-

Azt javasoljuk, ha halkan hallod beszédpartnered, első körben óvatosan fújd ki a hangszórórácson található poros szennyeződéseket. Ha ezek után sem tapasztalsz javulást, mindenképpen érdemes ellátogatnod budai iPhone szervizeink egyikébe, ahol 15-20 perc alatt megjavítjuk hibás készüléked.

A szerelés menete

Mivel a beszédhangszóró az iPhone 6s kijelzőre van felszerelve, és az előlapi kamera flex kábelen keresztül csatlakozik a panelhoz, javítás esetén nem szükséges a teljes készüléket darabjaira bontanunk.

A 6s beszéd hangszóró hibájánál a kijelző levételét követően azonnal hozzáférhetővé válik a javítandó periféria, ebből kifolyólag a javítás nem tartozik a legkomplikáltabb szervizfolyamatok közé

Mindettől függetlenül nem tanácsoljuk, hogy otthon, különböző interneten elérhető "csináld magad" videókon felbátorodva megpróbáld megjavítani a készüléket, ugyanis ezzel rendkívül komoly hibát okozhatsz az eszköz egyéb alkatrészeiben.

Pro tipp

  • Könnyen lehet, hogy az iPhone 6s beszédhangszóró hibája egy gyors tisztítással orvosolható.
  • Amennyiben a takarítás nem oldotta meg a problémát, célszerű szervizbe vinni a készüléket, ugyanis a kijelző levétele szakavatott kezeket kíván.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10