iPhone 6s dock csatlakozó csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6s töltő csatlakozójának meghibásodásakor azt tapasztalhatjuk, hogy készülékünk nem szinkronizálható az adott számítógéppel vagy laptoppal. Ilyen jellegű üzemzavar esetén a telefontöltési funkciók sem működnek megfelelően. Ezeket a hibajeleket legtöbbször egy beázást követő oxidáció okozza. Az iPhone 6s dock csatlakozó cseréje általában 30 percet vesz igénybe.

A cserélendő iPhone 6s dock csatlakozó

Az iPhone 4s szériát követően már mindent készüléket úgynevezett Lightning technológiás csatlakozóval látott el az Apple. A cég az iPhone 6s dock csatlakozójával kapcsolatban sem változtatott elképzelésein, így az elődmodellekhez hasonlóan ezen alkatrészt is Lightning csatlakozóval látta el. Kifejezetten jó hír lehet ez azok számára, akik 6 vagy 6 Plus készülékről váltanak, hiszen ezekhez a készülékekhez használt kábeleik és töltőik továbbra is használhatóak maradnak.

Rendkívül ritka eset az, amikor a készülék dock csatlakozója mechanikus meghibásodást produkál. Az alkatrészre leginkább a különféle szennyeződések és beázások jelentenek veszélyt. Bizonyos esetekben az is előfordulhat, hogy a csatlakozó meghibásodásáért az ellenőrizetlen forrásokból beszerzett, rossz minőségű iPhone töltők okolhatók. Viszonylag ritka, de szintén lehetséges meghibásodási forma az iPhone 6s dock csatlakozó szalagkábelének szakadásos sérülése.

Amennyiben egy esetleges dock csatlakozó beázást követően a készüléket nem juttatjuk idejében szakértő szervizes kezekbe, könnyen előfordulhat, hogy a csatlakozóban fellépő korrózió a készülék egyéb alkatrészeit is célba veszi. A szóban forgó alkatrész meghibásodása továbbá azért kellemetlen probléma, mert rajta találhatók a 6s fülhallgató jack csatlakozója, valamint a fő mikrofon is. Az iPhone 6s dock csatlakozójának cseréje megközelítőleg 30 percet vesz igénybe, mely folyamat látványszervizeinkben megvárható és figyelemmel kísérhető.

A szerelés menete

Az iPhone 6s dock csatlakozójának cseréje a készülék megjelenítőjének eltávolítását követően veszi kezdetét. A kijelző eltávolítását követően az akkumulátor csatlakozót vesszük le, majd az alsó hangszórót távolítjuk el a 6s fémházából. Ezt követően már a dock csatlakozó is könnyedén hozzáférhetővé válik. Óvatosan kell azonban kiemelnünk az alkatrészt, hiszen ahhoz több periféria is csatlakozik, ezek megsértése pedig nagyobb károkat is okozhat a készülékben.

Pro tipp

  • Az iPhone 6s dock csatlakozó szalagkábelének olcsóbb változataibizonyos kockázatot is rejtenek magukban, hiszen könnyebben szakadnak vagy hibásodnak meg.
  • Az otthoni barácsolást semmiféleképpen nem javasoljuk, hiszen a folyamat olykor még egy tapasztalt szervizes számára is kihívásokat rejthet.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10