iPhone 6s hátlap csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6s hátlapja azt az apróságot leszámítva, hogy a készülék rózsa arany színben is kapható, gyakorlatilag alig különbözik az elődmodellétől. Az egyetlen említésre méltó változás a 6s megerősített fémváza, melynek köszönhetően a hátlap is nehezebben hajlik és sérül. A készülék hátlapja rendkívül elegáns, védelméről érdemes valamilyen formában gondoskodnunk.

A cserélendő iPhone 6s hátlap

Az iPhone 6s hátlapi cseréjét legtöbb esetben különböző mechanikai behatások teszik szükségessé. Ha a készüléket leejtjük vagy valamihez hozzáütjük, annak felülete nagy eséllyel sérül, karcolódik, rosszabb esetben pedig törik. Egy sérült hátlap pedig nem csupán esztétikailag hátrányos, de bizonyos esetekben akár a sérülés veszélyét is magában hordozza.

Vannak azonban olyan esetek, amikor az iPhone 6s hátlapja olyan mértékű sérülést szenved, hogy elhajlik, deformálódik, s ennek köszönhetően a készülék belső alkatrészeinek épségét és működését is veszélyeztetheti, ilyen esetekben a telefon azonnali szervizelése ajánlott.

Az iPhone 6s cserehátlapjainak két fajtáját különböztetjük meg: a szerelt és a szereletlen hátlapokat. Szervizünkben jelenleg szereletlen iPhone 6s hátlapokkal dolgozunk, mely ügyfeleink számára költségkímélőbb megoldás, azonban hosszabb ideig tartó szerelési folyamatot igényel.

Egyéb iPhone 6s alkatrészek meghibásodása esetén az aktuális árlistáról és a javításokról itt talál információkat.

A szerelés menete

A szereletlen iPhone 6s hátlap cseréjekor a telefont teljes mértékben ki kell ürítenünk. Ez azt jelenti, hogy az összes hátlaphoz csatlakoztatott alkatrészt el kell távolítanunk. A folyamat egyrészt időigényes, másrészt korántsem egyszerű, így nem ajánljuk szervizes tapasztalattal nem rendelkezők számára ennek elvégzését.

Az biztonsági csavarok eltávolítását követően az iPhone kijelzőjének eltávolítása, majd az akkumulátor csatlakozó és a SIM tálca kivétele következik. Az ezt követő fázis, azaz az alaplap teljes kiszerelése kifejezetten bonyolult feladat. Mindezek után a bekapcsoló szalagkábel és az akkumulátor kiszedése következik. Ezután az előlapi kamera, a vaku, a felső szalagkábel, a hátlapi kamera és a bekapcsoló gomb kiszerelése a soros, és ha ezzel is végeztünk, jöhetnek a hangerőszabályzó gombok, az alsó hangszóró, a vibramotor, a dock csatlakozó és a hozzá tartozó szalagkábel, a fülhallgató szalagkábel, valamint a mikrofon és a SIM kártya tálca eltávolítása. Mindezek után az új hátlapra elkezdhetjük felszerelni a korábban eltávolított alkatrészeket.

Pro tipp

  • Bár a cserefolyamat tovább tart, a szereletlen iPhone 6s hátlap mégis költséghatékonyabb megoldás.
  • A kicserélt hátlapon nem szerepel a készülék IMEI és Serial száma, ezeket szükség esetén online kérdezhetjük le.
  • Szerelésnehézségi szint: 9/10