iPhone 6s home gomb csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben indokolt az iPhone 6s home gomb cseréje, ha az alkatrész erős nyomásra sem reagál, illetve egy nagyobb esés következtében betört. Mivel gyakorlatilag ez az egyetlen irányító gomb a készüléken, mindenképpen ajánlott a cseréje.

A cserélendő iPhone 6s home gomb

Az iPhone 6s home gombját naponta akár több száz alkalommal is lenyomhatod, ezért az alkatrész erős használatnak van kitéve. Nem meglepő, hogy a szervizünkben gyakran előforduló eljárás a home gomb cseréje. Hosszas használat alatt az anyag elfáradhat, megkophat, ráadásul egy erősebb ütés következtében akár be is törhet. Ekkor teljesen érzéketlenné válik, illetve kattogó hangot hallat.

A problémát okozhatja egy komolyabb beázás is, amit ultrahangos tisztítással tudunk orvosolni. A home gomb az előlapon található, és mivel a készüléket az előlapjánál bontjuk, így viszonylag könnyedén hozzáférhetünk.

Az iPhone 6s home gomb csere menete

Miután kikapcsoltuk a készüléket és eltávolítottuk a SIM-kártyát, felmelegítjük az előlapját. Óvatosan bánunk a hőlégfúvóval, figyelnünk kell arra, hogy a szalagkábelek és egyéb alkatrészek ne sérüljenek a magas hőtől. Ezután tapadókorongot használva felfeszítjük az előlapot.

Az alaplapról két panelt lecsatlakoztatunk, az egyik mögött található az akkumulátor szalagkábele, amíg a másik mögött a képernyőé. A home gombot az előlaphoz négy csavar tartja, ezeket kicsavarozzuk, majd másik oldalról kicsit tovább melegítjük, hogy a ragasztóanyag feloldjon. Ha elengedett, el tudjuk választani a home gombot.

Pro tipp