iPhone 6s home gomb csere 12.990,- Ft

Abban az esetben indokolt az iPhone 6s home gomb cseréje, ha az alkatrész erős nyomásra sem reagál, illetve egy nagyobb esés következtében betört. Mivel gyakorlatilag ez az egyetlen irányító gomb a készüléken, mindenképpen ajánlott a cseréje.

A cserélendő iPhone 6s home gomb

Az iPhone 6s home gombját naponta akár több száz alkalommal is lenyomhatod, ezért az alkatrész erős használatnak van kitéve. Nem meglepő, hogy a szervizünkben gyakran előforduló eljárás a home gomb cseréje. Hosszas használat alatt az anyag elfáradhat, megkophat, ráadásul egy erősebb ütés következtében akár be is törhet. Ekkor teljesen érzéketlenné válik, illetve kattogó hangot hallat.

A problémát okozhatja egy komolyabb beázás is, amit ultrahangos tisztítással tudunk orvosolni. A home gomb az előlapon található, és mivel a készüléket az előlapjánál bontjuk, így viszonylag könnyedén hozzáférhetünk.

Az iPhone 6s home gomb csere menete

Miután kikapcsoltuk a készüléket és eltávolítottuk a SIM-kártyát, felmelegítjük az előlapját. Óvatosan bánunk a hőlégfúvóval, figyelnünk kell arra, hogy a szalagkábelek és egyéb alkatrészek ne sérüljenek a magas hőtől. Ezután tapadókorongot használva felfeszítjük az előlapot.

Az alaplapról két panelt lecsatlakoztatunk, az egyik mögött található az akkumulátor szalagkábele, amíg a másik mögött a képernyőé. A home gombot az előlaphoz négy csavar tartja, ezeket kicsavarozzuk, majd másik oldalról kicsit tovább melegítjük, hogy a ragasztóanyag feloldjon. Ha elengedett, el tudjuk választani a home gombot.

Pro tipp