iPhone 6s kijelző csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész meghibásodásához vezethetnek a készüléket érő különböző mechanikai behatások. A telefon megjelenítője leejtés vagy ütődés során sérülhet, ilyenkor karcossá válhat, megrepedhet, rosszabb esetben betörhet az érintőüveg - ritkább esetben az LCD is. Az iPhone 6s kijelző cseréje megközelítőleg fél órát vesz igénybe, a folyamat látványszervizeinkben megvárható és figyelemmel kísérhető.

A cserélendő iPhone 6s kijelző

Mielőtt szervizbe viszed a készüléked, bizonyosodj meg arról, hogy pontosan mit is értenek sokan "gyári iPhone kijelző"-n.

Az elődmodellekhez viszonyítva az iPhone 6s megjelenése - az rózsa arany színt kivéve - gyakorlatilag semmit sem változott a 6-os modellhez képest. A kijelzőről ugyanez már nem mondható el, bár a különbség első ránézésre valószínűleg észrevehetetlen. A megszokott Gorilla Glass érintőüveg helyett egy Ion-X technológia került a telefonra, mely a gyártó szerint strapabíróbb, mint elődje.

Nem csak a kijelzővel, de más alkatrészekkel is problémája adódik? Ide kattintva tájékozódhat a további iPhone 6s javítási költségekről.

Az iPhone 6s kijelzője rendelkezik egy az okostelefonok tekintetében forradalmian új funkcióval, az úgynevezett 3D Touch technológiával. Ezzel lényegében egy "jobb klikk" funkcióval gazdagodott a készülék, melynek köszönhetően ezentúl nem szükséges megnyitnunk bizonyos alkalmazásokat ahhoz, hogy információkat nyerjünk ki belőlük. Valószínűleg ennek és a korábbi bendgate botránynak köszönhetően az Apple megerősítette a készülék fémházát, így valószínűleg a kijelző sérüléseinek száma is csökken majd.

Azt azonban továbbra sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy bár a fémház erősödött, a leggyakoribb iPhone 6s szervizfolyamat továbbra is a készülék kijelzőcseréje. Ez annak köszönhető, hogy a telefont sokszor érik olyan jellegű mechanikai behatások, melyek következtében az érintőüveg vagy az LCD sérülnek, karcolódnak, repednek, rosszabb esetben törnek.

Szervizes szemmel nézve, az iPhone 6s kijelzője gyakorlatilag semmit sem változott az elődmodelléhez képest. Hiába hibásodik meg csak az érintőüveg vagy csak az LCD, minden esetben a teljes kijelző cseréje szükséges, az alkatrészek külön nem javíthatók. Az iPhone 6s kijelző cseréjét mintegy 25 perc alatt elvégezzük budai látványszervizeinkben, s ez idő alatt ügyfeleink elfogyaszthatnak egy kellemes kávét vagy üdítőt, valamint figyelemmel kísérhetik a javítási folyamatokat.

A szerelés menete

Az iPhone 6s kijelző cseréje - ahogyan minden szervizfolyamat - a készülék kikapcsolásával kezdődik. Ezt követően a két alsó biztonsági csavart távolítjuk el, majd óvatosan felhajtjuk az eszköz megjelenítőjét. Ezek után kiszedjük az LCD szalagkábelt tartó fém házat, valamint a home gomb vázát és a home gombot, a beszédhangszórót és az előlapi kamerát rögzítő elemeket. Ha ezzel megvagyunk, a kijelző keretét szereljük le az LCD hátlapjáról, majd eltávolítjuk az iPhone 6s kijelzőhöz csatlakoztatott szalagkábelt is.

Pro tipp

  • Több alkalommal ejtettünk már szót arról, hogy sokan csupán a saját kárukon tanulják meg, hogy az iPhone 6s kijelzőjének leghatásosabb védelmét egy erre megfelelő iPhone 6s tok látja el a legjobban.
  • Óvakodjunk a távol keleti első szériás kijelzőktől, mert hiába olcsóak, a minőségük kritikán aluli.
  • Az iPhone 6s kijelzőjének cseréje után előfordulhat, hogy nem a megszokott színvilág fogad, annak ellenére, hogy a kijelző minősége gyakorlatilag tökéletesen megegyezik az előzővel. Erről a jelenségről itt olvashatsz bővebben.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10