iPhone 6s Plus csengőhangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék által közvetített, lejátszott összes külső hangjáért az úgynevezett csengőhangszóró felel. Ezt az alkatrészt gyakran keverik össze a beszéd hangszóróval, mely a telefonbeszélgetések során közvetített hangok megfelelő minőségű továbbítását végzi. Amennyiben készüléked beérkező hívások és üzenetek esetén nem ad értesítő hangot - és ugyanez történik pl. ébresztésnél is - az iPhone 6s Plus csengőhangszóróját kell kicserélnünk.

A cserélendő iPhone 6s Plus csengőhangszóró

Ha készüléked néma marad zenelejátszáskor és értesítőhangokat sem játszik le, egészen biztos lehetsz benne, hogy a csengőhangszóró javításra szorul. Első körben azonban az eszköz beállításait érdemes ellenőrizned, hiszen könnyedén előfordulhat, hogy valamilyen beállításbeli probléma okozza a hibát.

Ha így sem javult a telefon, még mindig nincs okod aggodalomra. Számos esetben egy alapos tisztítás csodát művelhet az iPhone hangszórójával. Ha azonban ez sem vezetett eredményre, itt az ideje, hogy budai iPhone szervizeink egyikében megmutasd a meghibásodott telefont szakértő kollégáinknak, akik megközelítőleg 20-30 perc alatt elvégzik a szükséges javítási procedúrát.

A szervizelés menete

Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy az iPhone 6s Plus csengőhangszóró cseréje az egyszerűbb javítási folyamatok egyike. Ugyanis a biztonsági csavarok és az iPhone kijelző eltávolítását követően gyakorlatilag azonnal hozzáférhetővé válik a készülék külső hangjaiért felelős hangszórója is.

Azonban ezt a műveletet sem ajánljuk szerviz tapasztalattal nem rendelkező ügyfelek számára, hiszen a kijelző eltávolítása már önmagában egy olyan folyamat, melyhez elengedhetetlen a precíz szakmai tudás. Ezenfelül külön nehézséget okoznak az alaplapra csatlakoztatott szalagkábelek elhelyezkedései, valamint a hangszóró saját csatlakozófelületei is.

Pro tipp

  • A legtöbb esetben az iPhone 6s Plus csengőhangszóró hibáját valamilyen szennyeződés okozza
  • Ne próbáld meg különböző "csináld magad" videók alapján megjavítani a készüléked, mert ezzel komolyabb meghibásodást is előidézhetsz.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10