iPhone 6s Plus hátlap csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék valamilyen mechanikai behatás következtében megsérül. Ez általában leejtés vagy ütődés során következik be. Rosszabb esetekben előfordul, hogy a hátlap deformálódása miatt a készülék egyéb alkatrészei is meghibásodnak. Ilyenkor érdemes elvégezni az iPhone 6s Plus hátlap cserét.

A cserélendő iPhone 6s Plus hátlap

A telefon hátlapja az elődmodellhez hasonlóan alumínium ötvözetből készül. Fontos változás azonban, hogy az Apple lecserélte az ötvözetet egy 7000 fantázianevű anyagra, mely a gyártó elmondása szerint egy megbízhatóbb, strapabíró összetevő, így a 6s Plus kisebb eséllyel hajlik meg. Továbbá változás, hogy a 6s és 6s Plus készülékek esetében egy új szín, a rózsa arany is bekerült az iPhone repertoárjába.

Az iPhone 6s Plus hátlapja esetében kétféle típust különböztetünk meg: a szerelt és a szereletlen hátlapot. Előbbi tartalmazza az összes hátlapra szerelt alkatrészt, aminek köszönhetően a szerelési folyamat gyorsabb, azonban ez a verzió jóval drágább mint a szereletlen.

A szereletlen hátlap üres, szervizeseinknek a cserélendőről kell átszerelniük minden alkatrészt. Ez utóbbi jelenti az olcsóbb megoldást. Különösen akkor, ha csak esztétikai okai vannak a cserének, a hozzá csavarozott komponensek hibátlanul működnek. Szervizünkben jelenleg csak szereletlen hátlapot cserélünk, melynek időtartalma kb. 60-70 perc.

Nem csak az iPhone 6s Plus hátlapjával van probléma? További alkatrészek meghibásodásának okairól és a javítási árakról ide kattintva olvashatsz.

A szerelés menete

A szereletlen iPhone 6s Plus hátlap cseréjéhez az alkatrészen található összes belső alkatrészt és gombot el kell távolítani a készülékházból. Kikapcsolást követően a két Pentalobe biztonsági csavar eltávolítását kell elvégezzük, majd a kijelző leválasztása veszi kezdetét az ide tartozó összes shield és szalagkábel kiszerelésével egyetemben. Ezek után a szalagkábelek shieldjeinek kicsavarozása, az akkumulátor csatlakozó leválasztása, valamint a SIM kártya kivétele és a felső, valamint az alsó szalagkábeleket csatlakoztatjuk le. Az alaplapi panel csavarjai és az erőforrás kiszedése a következő lépés.

Ha sikerült eltávolítanunk az alaplapot, hozzáférhetővé válik az előlapi kamera, a vaku, a hátlapi kamera és a bekapcsoló gomb. Ezt követően a hangerőszabályzó gombok, az alsó hangszóró, a vibramotor, a dock csatlakozó és az ehhez tartozó szalagkábel. Ha mindezzel megvagyunk, már csak a fülhallgató szalagkábel és a mikrofon eltávolítása van hátra, minekután az iPhone 6 Plus hátlapját cserélhetjük.

 Pro tipp

  • Bár az iPhone 6s Plus szereletlen hátlappal végrehajtott javítási folyamata ügyfeleink számára gazdaságosabb, bár több időt igényel.
  • A cserélt hátlapon nem található meg az iPhone IMEI és Serial száma, ezeket szükség esetén online kell lekérdezni.
  • Szerelésnehézségi szint: 9/10