iPhone 6s Plus kijelző csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék megjelenítőjének sérüléséért általában a különböző jellegű mechanikai behatások felelősek. Egy esetleges leejtés vagy ütődés során az alkatrész megkarcolódhat, megrepedhet vagy rosszabb esetben betörhet. Ilyen esetekben érdemes az iPhone 6s Plus kijelző cseréjét minél előbb elvégezni, hiszen a hibás megjelenítő további károkat is okozhat.

A cserélendő iPhone 6s Plus kijelző

Sok helyen azt állítják, gyári iPhone kijelzőt szerelnek a készülékedbe. Ez azonban nincs mindig így.

Az iPhone 6s Plus kijelzője egy 5,5 hüvelykes, Retina HD, 1920 x 1080 képpontos felbontású, 401 ppi képpontsűrűségű, Multi Touch IPS technológiájú megjelenítő. Akik tisztában vannak a 6 Plus műszakai adataival, valószínűleg felfedezték a két alkatrész hasonlóságát. Anyaghasználatot tekintve azonban beszámolhatunk egy apró változásról. A 6s Plus megjelenítőjén ugyanis az Apple lecserélte a már megszokott Gorilla Glass érintőüveget és egy új, Ion-X nevű üveggel helyettesítette. Ezenfelül az új 3D Touch is debütált a 6s Plusban.

Több fórumon szembesültünk a jelenséggel, miszerint az új Ion-X technológiából sokan arra következtetnek, hogy készülékeik érintőüvegei sokkal kevésbé lesznek sérülékenyek. Erről pontos információkkal nem szolgálhatunk, azonban abban egészen biztosak vagyunk, hogy esetleges leejtések, illetve ütődések során az ilyen típusú kijelzők is karcolódnak, megrepednek vagy betörnek majd.

Szervizes szemmel nézve nincs jelentősége annak, hogy kizárólag az érintőüveg vagy az LCD sérült-e, hiszen mindkét esetben a komplett iPhone 6s Plus kijelző cseréje szükséges. Különösen a készülék mérete miatt ajánljuk, hogy a biztonságos, masszív védőtokok, illetve karc- vagy ütésálló iPhone kijelzővédők használatát.

A szerelés menete

Miután kikapcsoltuk a készüléket, kicsavarjuk a benne található biztonsági csavarokat. Ezt követően egy speciális nyitószerszám segítségével a dock csatlakozó felül felnyitjuk a kijelzőt, majd az alkatrész szalagkábelének fémházát távolítjuk el. Ezt követően kicsavarozzuk a home gomb shieldjét és az így hozzáférhetővé vált előlapi kamerát, home gomb elektronikát és hangszórót szedjük ki. Az utolsó fázis során pedig kicseréljük a meghibásodott iPhone 6s Plus kijelzőt.

Nem csak a kijelzővel van a probléma? További iPhone 6s Plus alkatrészek szervizleírásait és az aktuális árlistát ide kattintva találod.

Pro tipp

  • Amennyiben szeretnénk megkímélni pénztárcánkat egy esetleges iPhone 6s Plus kijelző csere árától, érdemes védőtokkal és/vagy kijelzővédő fóliával gondoskodnunk a megjelenítő védelméről
  • Ne vásároljunk kétes eredetű, olcsó kijelzőket, hiszen ezek minősége koránt sem garancia a hosszantartó, megbízható működésre.
  • Az iPhone 6s Plus kijelzőjének cseréje után előfordulhat, hogy nem a megszokott színvilág fogad, annak ellenére, hogy a kijelző minősége gyakorlatilag tökéletesen megegyezik az előzővel. Erről a jelenségről itt olvashatsz bővebben.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10